Ένα βίντεο από ψηλά, ακριβώς πάνω από το σημείο που σημειώθηκε η πρώτη μεγάλης κλίμακας ένταση, δείχνει πώς ξεκίνησαν οι συμπλοκές στην οδό Λουκάρεως στο Εφετείο, στιγμές αφού οι δικαστές είχαν ανακοινώσει τις αποφάσεις τους για τη Χρυσή Αυγή.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, ενώ ο κόσμος πανηγυρίζει για το ότι κρίθηκαν ένοχοι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και έξι πρώην βουλευτές της για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που έφερε τον μανδύα πολιτικού κόμματος, ακούγονται οι πρώτοι ήχοι από τις βομβίδες κρότου λάμψης και η αύρα της αστυνομίας να πετά νερό στους συγκεντρωμένους.

Στο συγκεκριμένο καρέ δεν εντοπίζεται κάποια ρίψη μολότοφ από πλευράς διαδηλωτών ή κάποιου άλλου αντικειμένου ενώ ο κόσμος φαίνεται να τρέχει πανικόβλητος προς τα γύρω στενά των Αμπελοκήπων και του Γκύζη.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με καταγγελίες διαδηλωτών, όπως ενημερώσαμε και νωρίτερα, οι αύρες της αστυνομίας ξεκίνησαν να πετούν νερό προς τους συγκεντρωμένους με σκοπό να τους διαλύσουν πριν συμβεί κάποια επίθεση προς τα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ υπήρξαν 2 προσαγωγές από τα επεισόδια μπροστά στο Εφετείο. Πάλι σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΛΑΣ κατά την καταδίωξη των κουκουλοφόρων οι αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν περισσότερες από 150 μολότοφ ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε 10 οχήματα της αστυνομίας.