Προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά, τα έξι αλλοδαπά μέλη του πληρώματος, του φορτηγού πλοίου «DIALA», με σημαία Sao Tome, που εντοπίστηκε από δύναμη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής την Παρασκευή 07/03 στη θαλάσσια περιοχή των Μεθάνων, με επτακόσια χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων.

Οι αναλογούντες δασμοί επί του φορτίου, ανέρχονται σε δύο εκατομμύρια τετρακόσια σαράντα τρεις χιλιάδες τριακόσια πενήντα ευρώ και δεκαεννιά λεπτά (2.443.350,19 Euro).

Επιπλέον, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με την υπόθεση, μικτό κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Ίσθμιας και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισε εντός εγκαταλειμμένου κτίσματος σε ερημική παραλία, στην περιοχή «Καλογερολίμανο» Κορινθίας, ποσότητα διακοσίων πενήντα χαρτοκιβώτιων τσιγάρων και οκτώ ταινιόδρομων.

Οι αναλογούντες δασμοί της νέας κατασχεθείσας ποσότητας δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί.

Το πλοίο, κατά δήλωση του πλοιάρχου, είχε αποπλεύσει από την Αμμόχωστο με προορισμό τη Βεγγάζη ενώ, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, το πραγματικό όνομα του πλοίου ήταν «RANA» και όχι «DIALA» .