Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι. Οι διαδικτυακές συνομιλίες της Ιωάννας με την κατηγορούμενη, αλλά και τα όσα της είχε στείλει ο 40χρονος.

Όπως μετέδωσε το OPEN στο κεντρικό δελτίο σε μία συνομιλία Τον Ιανουάριο του 2019 η κατηγορούμενη με αφορμή τις κοινωνικές ευχές ρωτά την Ιωάννα για τον 40χρονο.

Ιωάννα: «Χρόνια πολλά, καλή χρονιά κοριτσάκι»

Κατηγορούμενη: «Όλα καλά, με το γνωστό θέμα είχαμε τίποτα;»

Ιωάννα: «Όχι, τίποτα αφού ξέρεις πως μιλάμε εμείς»

Κατηγορούμενη: «Είπα, μήπως. OK κοριτσάκι φιλιά»

Νέα συνομιλία τον Φεβρουάριο του 2019, όπου και πάλι η κατηγορούμενη ενδιαφέρεται για το αν η Ιωάννα έχει μιλήσει με τον 40χρονο.

Κατηγορούμενη: «Έλα κοριτσάκι, καλημέρα, είσαι καλά;»

Ιωάννα: «Ναι κοριτσάκι μου, μια χαρά. Εσύ; Ελπίζω να πήγαν όλα καλά τα πράγματα με τον άλλον»

Κατηγορούμενη: «Καλά και εγώ ρε Ιωάννα, έτσι λέω, για να δούμε. Σε ξαναενόχλησέ;»

Ιωάννα: «Όχι, όχι, θα στο έλεγα αν ήταν»

Κατηγορούμενη: «Εντάξει, ξέρεις πώς σε ρωτάω. Σου είμαι υπόχρεη και το εκτιμώ πολύ»

Ιωάννα: «Μακάρι να πάνε όλα καλά».

«Συμβουλευτικά, ξεκόλλα από αυτόν»

Οι διάλογοι μεταξύ των δύο γυναικών σχετικά με τον 40χρονο είχαν ξεκινήσει σύμφωνα με το STAR τον Νοέμβρη του 2018, όπου η 35χρονη ρώτησε την Ιωάννα αν υπάρχει κάτι με τον συγκεκριμένο άντρα και εκείνη να της απαντά αρνητικά.

Μερικές μέρες αργότερα η κατηγορούμενη στέλνει ξανά στην 34χρονη και ακολουθεί ο διάλογος.

Κατηγορούμενη: Αγάπη όλα καλά; Δεν είχαμε καμία ενόχληση;

Ιωάννα: Έλα κοριτσάκι, είχαμε ναι. Το επόμενο πρωινό δυστυχώς. Καλημέρα εύχομαι καλή εβδομάδα με χαμόγελο» και κάτι τέτοια… Δεν ξέρω τι σχέση έχετε, αλλά συμβουλευτικά… ξεκόλλα από αυτόν. Κ@@@ίζει φουλ στο Facebook. Νομίζω δεν αξίζει να ασχολείσαι μαζί του. Πάντως εγώ του το ξέκοψα, δεν ξαναέστειλα.

Κατηγορούμενη: Μου επιτρέπεις να σε πάρω; Δεν έχω το τηλ σου. Ρε Ιωάννα, θύμισέ μου πού έκλεισε η συνομιλία σας.

Ιωάννα: Μου ευχήθηκε να περάσω όμορφα και να επιστρέψω με το καλό.

Στις 8 Δεκεμβρίου, η 35χρονη επιμένει και ξαναρωτάει.

Κατηγορούμενη: Έλα κορίτσι καλησπέρα, είσαι καλά;

Ιωάννα: Ναι κορίτσι μου μια χαρά εσύ; Ελπίζω να πήγαν καλά τα πράγματα με τον άλλον.

Κατηγορούμενη: Καλά κι εγώ ρε Ιωάννα μου. Έτσι λέω, για να δούμε… Σε ξαναενόχλησε;

Ιωάννα: Όχι, όχι, θα στο έλεγα αν ήταν…

Κατηγορούμενη: Εντάξει, ξέρεις πώς σε ρωτάω και ευχαριστώ για πολλοστή φορά. Σου είμαι υπόχρεη και το εκτιμώ πολύ.

Ιωάννα: Μακάρι να πάνε όλα καλά, φιλάκια.

Το πιο ανατριχιαστικό, πάντως, είναι το γεγονός ότι ενώ σχεδίαζε την επίθεση με το βιτριόλι έστελνε στην Ιωάννα ευχές για τη νέα χρόνια μόλις τον Ιανουάριο του 2020, ενώ λίγους μήνες αργότερα τής έστησε καρτέρι και έριξε το βιτριόλι.

Κατηγορούμενη: «Κορίτσι χρόνια σου πολλά ότι ποθείς»

Ιωάννα: «Ευχαριστώ πολύ. Και εσύ το ίδιο καλή χρόνια»

Κατηγορούμενη: «Επίσης φιλιά πολλά».

Η τελευταία τους επικοινωνία έγινε στις 7 Ιανουαρίου του 2020 για την ονομαστική εορτή της Ιωάννας,

Κατηγορούμενη: Κορίτσι χρόνια σου πολλά, ό,τι ποθείς.

Ιωάννα: Ευχαριστώ πολύ και εσύ το ίδιο, καλή χρονιά.

Κατηγορούμενη: Επίσης, φιλιά.

Σύμφωνα με το STAR οι δύο γυναίκες συνομίλησαν 11 φορές μέσω mesenger και όλες ήταν με πρωτοβουλία της 35χρονης.

Οι τρεις επικοινωνίες του 40χρονου με την Ιωάννα

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο 40χρονος με την Ιωάννα είχε μόλις τρεις επικοινωνίες μέσω messenger: η 1η επικοινωνία είναι στις 26 Νοεμβρίου του 2018, η δεύτερη στις 18 Ιουλίου του 2019 και η τελευταία στις 19 Ιουλίου του 2019.

Στο τελευταίο μήνυμα που έστειλε στην Ιωάννα ο 40χρονος αναφέρει τα : «Καλημέρα σας με χαμόγελο και υγεία. Καλή δουλειά», ενώ η 34χρονη δεν του απάντησε ποτέ.

Η συνομιλία στις 18/7/19

40χρονος: Καλημέρα, που χάθηκες; Πως είσαι; Όλα καλά εύχομαι.

Ιωάννα: Όπα! Όλα καλά, εσύ; Η Ε… τι κάνει;

40χρονος: Όπα όπα, καλά είναι. Έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε, αλλά όλα καλά φαντάζομαι. Αν και εφόσον μιλάτε για τα προσωπικά της, όπως κατάλαβα, σίγουρα θα ξέρεις πως είναι.

Δεν είχαμε ποτέ κάποια σχέση με την έννοια που μπορεί να έχεις καταλάβει, καθώς λόγω φόρτου εργασίας δικής μου τα τελευταία 1-2 χρόνια δε μπορώ τις δεσμεύσεις, γιατί δεν είναι εφικτό να είμαι συνεπής, οπότε δεν το έχω.

Πολύ καλό κορίτσι εννοείται και φυσικά μιλάμε και τα λοιπά που και που. Δεν έχουμε τσακωθεί, αλίμονο. Τώρα εσύ τι θα μπορούσες να της πεις για εμένα εφόσον δεν έχουμε γνωριστεί από κοντά δεν ξέρω αλλά οκ. Εύχομαι να της έλεγες καλά λόγια…

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα ένιωσε μια μικρή ηθική ικανοποίηση»

«Μία μικρή ηθική ικανοποίηση μέχρι την τελική δικαίωση» ένιωσε η 34χρονη Ιωάννα, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, στο άκουσμα της σύλληψης της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της.

Η άτυχη Ιωάννα , μέσω των συνηγόρων της Απόστολου Λύτρα και Νίκου Αλεξανδρή, δήλωσε ενώπιον του ανακριτή, παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση. «Καταθέσαμε σήμερα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας» ανέφερε σε δηλώσεις το ο κ. Λύτρας συμπληρώνοντας ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας, για το οποίο ενημερώθηκαν σήμερα, προκύπτει ότι τα στοιχεία σε βάρος της κατηγορούμενης είναι συντριπτικά. «Η κατηγορουμένη έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές, υπάρχει μία ηθική ικανοποίηση. Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν απολογήθηκε, τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας ενώ ο έτερος δικηγόρος της 34χρόνης, Νίκος Αλέξανδρος επεσήμανε «Θα αναμέναμε έστω μία έμπρακτη μετάνοια».

Αναφερόμενος δε στο ζήτημα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, το οποίο ενδεχομένως ζητήσει η υπεράσπιση της κατηγορούμενης,  ο κ. Λύτρας τόνισε πως η ζήλεια και η κακία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ψυχιατρικά προβλήματα ενώ χαρακτήρισε την κατηγορία «δεμένη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κατηγορούμενη, για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και για το πλημμέλημα της απείθειας, κρίθηκε προφυλακιστέα. Η νεαρή γυναίκα όταν οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής επικαλούμενη κακή ψυχολογική κατάσταση και επιφυλάχθηκε να απολογηθεί στο μέλλον.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η 35χρονη κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις φυλακές Κορυδαλλού μακριά από τις άλλες κρατούμενες προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να κινηθούν εναντίον της.