Εκατόν πενήντα τέσσερις παραβάσεις βεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές μεταξύ 23 και 29 Μαρτίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Λευτέρη Ντουρουντού.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έγιναν 38.776 έλεγχοι στο πλαίσιο της εφαρμογής του περιορισμού στην κυκλοφορία λόγω κορονοϊού. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, έγιναν 6.662 αποτροπές μη σύννομης εξόδου αιτούντων ασύλου από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου διαμένουν.

Στο Νομό Λέσβου, έγιναν 18.726 έλεγχοι, 2.401 αποτροπές εξόδου από το ΚΥΤ Μόριας και βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις. Στη Χίο έγιναν 12.178 έλεγχοι με 70 βεβαιωμένες παραβάσεις, ενώ στη Σάμο 8312 έλεγχοι με 27 βεβαιωμένες παραβάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν, το 51% των μετακινήσεων που πραγματοποιήθηκαν με ενημέρωση του 13033 αφορούσε τη μετάβαση από και προς την εργασία, ενώ το 20% τη μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών πρώτης ανάγκης. Το 10% των μετακινήσεων έγινε για σωματική άσκηση, το 7% για επίσκεψη σε φαρμακείο ή νοσοκομείο, το 4,5% για τράπεζα, το 4% για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και το 2,5% για κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Όπως επισήμανε ο κ. Ντουρουντούς «οι πολίτες συμμορφώνονται στις επιταγές των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας». Ευχαρίστησε τέλος ιδιαίτερα το προσωπικό που υπηρετεί στο βόρειο Αιγαίο, το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά «υπερβαίνει τον εαυτό του όλα αυτά τα χρόνια».

(φωτογραφία αρχείου)