Αστυνομική επιχείρηση παρουσία εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε, στις 5.30 το πρωί, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για περισσότερο από έναν μήνα, από απολυμένους και εργαζόμενους εργοστασίων της περιοχής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 13 άτομα, που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο κτήριο, και οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας στη Χαλκίδα. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, για την κατάληψη είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αδικήματα, μετά την οποία αποφασίστηκε η αστυνομική επέμβαση.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι στις 10.30 το πρωί και θα υποβληθεί σε αυτόν η δικογραφία που σχηματίζει σε βάρος τους η αστυνομία για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Μετά τη σύλληψη, εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έξω από το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, οι οποίοι όμως αποχώρησαν όταν αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

Την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και τη σύλληψη 13 εργαζομένων και συνδικαλιστών που «διεκδικούν δεδουλευμένα και το δικαίωμα στη δουλειά» κατήγγειλε το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος «εδώ και 40 και πλέον μέρες οι εργαζόμενοι από τα εργοστάσια “Τσιμέντα Χαλκίδας”, “Σέλμαν”, “Νεοσέτ”, “Ιντερκέμ”, “Μηχανική” έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα εργοστάσια που έχουν διακόψει την παραγωγική τους δραστηριότητα».

«Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να ορθώσουν τείχος απέναντι στον αυταρχισμό και το δόγμα «νόμος και τάξη» που επιστρατεύει η κυβέρνηση ενάντια στους δίκαιους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

(Φωτογραφία αρχείου)