Μία υπόθεση σύλληψης για ναρκωτικά τεσσάρων ατόμων, δύο ανδρών και δύο γυναικών, τον Αύγουστο του 2015, στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, αναβίωσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας το πρωί της Πέμπτης (21/11).

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Η σύλληψη ενός Λαμιώτη και της φίλης του, καθώς και ενός ακόμη φιλικού τους ζευγαριού από λιμενικούς του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, είχε τις αποχρώσεις της κακουργηματικής πράξης της διακίνησης ναρκωτικών.

Αυτό υποστήριξε και ο εισαγγελέας της Έδρας για τα 600 γραμμάρια ινδικής κάνναβης που είχε εντοπίσει ο έλεγχος των λιμενικών στο σακίδιο που κρατούσε η κοπέλα του βασικού κατηγορούμενου.

Για αυτόν η απόφαση του δικαστηρίου ήταν οκτώ χρόνια ποινής κάθειρξης, ενώ τους άλλους τρεις κατηγορούμενους τους έκρινε αθώους, αφού αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς τους ότι δε γνώριζαν τι κουβαλούσε στα πράγματά του ο φίλος τους.

Ο τελευταίος ανέλαβε και όλη την ευθύνη για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν, κάτω από ένα παντελόνι που προοριζόταν ως δώρο -όπως είπε- για τη σύντροφό του και κατηγορούμενη στη δίκη. Ο συνήγορός του, Κωνσταντίνος Νούσας, ζήτησε από το δικαστήριο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι είναι τοξικομανής, καταθέτοντας σχετική πραγματογνωμοσύνη και άλλα ιατρικά έγγραφα.

Αντίστοιχα, η συνήγορος της φίλης του, Ελευθερία Ψύλλου, στην αγόρευσή της ανέφερε ότι η πελάτισσά της δεν γνώριζε το περιεχόμενο της σακούλας, η οποία ανήκε στο συγκατηγορούμενό της και ότι σε κάθε περίπτωση «για την πλήρωση της αντικειμενικής υπόστασης του αδικήματος της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, δεν αρκεί η απλή διακράτησή τους αλλά απαιτείται πρόθεση φυσικής εξουσίασής τους».

Τέλος, για το έτερο ζευγάρι που συνελήφθη με τους άλλους δύο κατηγορούμενους, ο κ. Νούσας υποστήριξε ότι «δεν έχουν καμία σχέση και δεν γνώριζαν τίποτα για την ύπαρξη των ουσιών».

Εκτός από την ποινή της οκταετούς κάθειρξης, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει στον άνδρα που καταδικάστηκε και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. Η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Παρόλα αυτά οδηγήθηκε εκ νέου στη φυλακή, καθώς είναι κρατούμενος για άλλες υποθέσεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.