Νύχτα έντασης ήταν η χθεσινή στα Εξάρχεια, με απολογισμό τρεις αστυνομικούς τραυματίες, δεκαέξι προσαγωγές και μία σύλληψη.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από επίθεση με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαριλάου Τρικούπη.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και έγιναν 16 προσαγωγές, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη. Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο την Αστυνομία, πρόκειται για άτομο που φέρεται να είναι μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Λίγο αργότερα, άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με ρεπορτάζ, εντοπίστηκαν σε καφενείο στην περιοχή των Εξαρχείων. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΟΠΚΕ και όσοι βρίσκονταν μέσα στο καφενείο κλείστηκαν εκεί. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, δικηγόρος ήταν επίσης στο σημείο και συνομιλούσε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να βρεθεί λύση για την εκτόνωση της κατάστασης, όπως και έγινε. Κατά την αποχώρηση των αστυνομικών επικράτησε και πάλι ένταση, με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί, όπως ο ίδιος περιέγραψε, ο δημοσιογράφος του σταθμού Αντώνης Μανιώτης.

(φωτογραφία αρχείου)