Σοκάρουν οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών που παρά τα βαριά τους αδικήματα και αίσχη εις βάρος μαθητών αντιμετωπίστηκαν με εξοργιστική επιείκεια και επέστρεψαν ως «αθώες περιστερές» στο «εκπαιδευτικό» τους έργο.
Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» φέρνει στο φως της δημοσιότητας τρεις τέτοιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η ατιμωρησία ακόμη και για περιπτώσεις παιδεραστίας και παιδοφιλίας ζει και βασιλεύει στα πειθαρχικά συμβούλια του κλάδου.

Το δις εξαμαρτείν «καθηγητή» στην παιδική πορνογραφία

Με έξι μήνες προσωρινή παύση καθηκόντων και πλήρους στέρησης αποδοχών του τιμωρήθηκε εις διπλούν καθηγητής πληροφορικής ο οποίος μαζί με τα τραγούδια του Καζαντζίδη κατέβαζε στον υπολογιστή του και σκληρό παιδικό πορνό.

Το πειθαρχικό συμβούλιο έβγαζε τον καθηγητή «άγιο» και έκανε λόγο για υποδειγματική συμπεριφορά του στο σχολικό περιβάλλον και στην τάξη. Έδειχνε να πιστεύει μάλιστα τις υποσχέσεις του ότι δεν θα ξαναπλησιάσει την πορνογραφία και ξέρει πώς να το ελέγξει. Μέχρι τον περασμένο Αύγουστο οπότε και οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψαν ότι μέσω ενός συστήματος κρυφών καμερών βιντεοσκοπούσε τα απόκρυφα σημεία των μαθητών του δημιουργώντας κατά αυτό τον τρόπο 80 βίντεο.

Έβαλε χέρι στη μαθήτρια και μετά ήθελε τσιγάρο…

Η πειθαρχική ποινή του προστίμου αποδοχών τριών μηνών επιβλήθηκε σε καθηγητή γυμνασίου ο οποίος αν και αποδείχθηκε ότι έβαλε χέρι σε μαθήτρια έπεσε στα μαλακά επειδή το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ότι ήταν έκδηλη στο πρόσωπό του η στενοχώρια του.

Ο καθηγητής που άγγιξε τη μαθήτρια στα γεννητικά της όργανα με το χτύπημα του κουδουνιού ισχυρίστηκε αρχικά ότι εκείνη τον είχε προκαλέσει ενώ στη συνέχεια ανασκεύασε λέγοντας ότι την «χτύπησε» θέλοντας να της δείξει ότι πρέπει να βιαστεί να βγει από την αίθουσα επειδή ήθελε να κάνει τσιγάρο. Στην απορία μέλους του πειθαρχικού συμβουλίου ότι «συνήθως όταν ένας άνθρωπος φεύγει τον χτυπάμε στα οπίσθια» ο καθηγητής αρκέστηκε να απαντήσει ότι η μαθήτρια «δεν είχε γυρίσει ακόμα για να φύγει».

«Περπάτα πιο σεξουαλικά γιατί δεν θα σε θέλει άντρας»

Στο επιχείρημα ότι δεν ήταν γυμνός… από τη μέση και πάνω στηρίζει την αθωότητά του φιλόλογος καθηγητής ο οποίος σύναψε σχέση με μαθήτρια του, ενώ έλεγε στην τάξη «χθες το βράδυ “πήρα” ένα γκομενάκι καυτό».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο καθηγητής πήγε τη μαθήτρια βόλτα με το αυτοκίνητό του και τέλος την οδήγησε σπίτι του όπου αντάλλαξαν χάδια και φιλιά.

Ωστόσο, ο ίδιος ανέτρεψε τα δεδομένα λέγοντας πως συναντήθηκε μαζί της για να της εξηγήσει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν σχέση με αποτέλεσμα εκείνη στη συνέχεια να του ασκεί ψυχολογική πίεση με τηλεφωνήματα στα οποία του έλεγε ότι θα κλειστεί σε μοναστήρι.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο παιδαγωγός, ο οποίος συνήθιζε να λέει στις μαθήτριες του «περπάτα πιο σεξουαλικά γιατί δεν θα σε θέλει άνδρας», έσφαλε αλλά ότι δεν πρέπει να απομακρυνθεί οριστικά από το σχολικό περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό του επέβαλλε 6μηνη προσωρινή παύση με πλήρη στέρηση αποδοχών.