Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος της 60χρονης Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σήμερα λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση από τον ιατροδικαστή, Αντώνη Παπαδομανωλάκη.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης πρόκειται για δολοφονία. Η σορός, δεν φέρει τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο ή σφαίρα ενώ δεν υπάρχουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Επιπλέον, η δολοφονία δεν σημειώθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός, καθώς φαίνεται ότι μεταφέρθηκε εκεί ενώ ήταν ήδη νεκρή.

Ο θάνατος της επήλθε από την απόφραξη των αεροφόρων οδών. Η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη οπότε η ταυτοποίηση έγινε, από στοιχεία που έδωσε ο σύζυγος της και αφορούσαν το ιατρικό ιστορικό της αλλά και από την οδοντοστοιχία της.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Eaton Suzanne,  βρισκόταν στα Χανιά στο πλαίσιο συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, όταν χάθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιουλίου και οι συνάδελφοι της ειδοποίησαν τις Αρχές.

Την Τρίτη 9 Ιουλίου, η σορός της 60χρονης, βρέθηκε σε ένα δαιδαλώδες τούνελ, από την γερμανική κατοχή της Κρήτης, στην περιοχή του Μάλεμε.

Η σορός βρέθηκε μέσα στο τούνελ σε απόσταση περίπου 60 μέτρων από την είσοδο. Μάλιστα, σήμερα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας  εικόνες από το σημείο όπου εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας (8/7) νεκρή η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος.

Μια τρύπα καλυμμένη από βλάστηση σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον κοντινότερο αγροτικό δρόμο δεν προϊδεάζει για εκείνα τα τραγικά που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Μια τρύπα που οδηγεί σε δαιδαλώδη τούνελ  – απομεινάρια από την γερμανική κατοχή της Κρήτης. Μέσα σε αυτά τα τούνελ βρέθηκε και ανασύρθηκε νεκρή η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Suzanne Eaton.

Για να φτάσει κάποιος στην είσοδο της τεχνητής σπηλιάς χρειάζεται να ανέβει κάποιος σε ένα μικρό ύψωμα λίγων μέτρων, για να δει να ξεπροβάλει μπροστά του η είσοδος της σπηλιάς.

Η σπηλιά δεν βρίσκεται στο ίδιο υψόμετρο με την είσοδό της αλλά βαθαίνει. Μόλις εισέλθει κάποιος στο εσωτερικό της διαπιστώνει ότι ξεδιπλώνεται μπροστά του ένα σκοτεινό δαιδαλώδες τούνελ, σαν μικρός λαβύρινθος που οι «διάδρομοί» του εκτείνονται σε απόσταση και βάθος.

Η σπηλιά είναι τελείως σκοτεινή. Μόνο ρίχνοντας φως μπορεί κάποιος να δει τις σπηλαιώσεις και τις «διακλαδώσεις» της.

Στα χωράφια έξω από την είσοδο έχουν πλέον απομείνει τα υλικά που χρησιμοποίησαν το κλιμάκιο του εγκληματολογικού που ερεύνησε εξονυχιστικά την περιοχή για την πιθανή ανθρωποκτονία και οι άντρες της 3ης ΕΜΑΚ που ανέλαβαν το δύσκολο έργο ανάσυρσης της σορού.