Ξεκινά από σήμερα η διάθεση δελτίων μετακίνησης για άτομα με αναπηρίες από τη Νομαρχία Λάρισας. Τα εισιτήρια θα είναι φθηνότερα κατά 50% για τα άτομα με αναπηρίες που έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον κατά 67%, καθώς και στους συνοδούς των ολικά τυφλών και των βαριά νοητικά καθυστερημένων ατόμων με δείκτη νοημοσύνης 30 και κάτω.

Το δελτίο ισχύει σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ.

Στους ολικά τυφλούς και στα άτομα που έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 23.000 ευρώ ή ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο με αναπηρία 67% και πάνω, παρέχεται και το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του Νομού Λάρισας.

Η χορήγηση των δελτίων θα γίνεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας η οποία βρίσκεται στο ισόγειο της Β΄ πτέρυγας του κτιρίου της Νομαρχίας Λάρισας, για όλη τη διάρκεια του έτους και έως 30 Σεπτεμβρίου 2010 από όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Νομού Λάρισας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών τα δελτία τα οποία θεωρήθηκαν το έτος 2009 θα ισχύσουν έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2010.