Η αστυνομία εντόπισε και απελευθέρωσε 22 αλλοδαπούς που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή της Εξοχής Θεσσαλονίκης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Η κινητοποίηση αστυνομικών του Α.Τ. Πυλαίας και του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών, οδήγησε στον εντοπισμό των αλλοδαπών, καθώς και στη σύλληψη ενός εκ των ατόμων, που ενέχονται στην παράνομη κράτησή τους.

Πρόκειται για έναν 29χρονο Πακιστανό, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία, αρπαγή, εκβίαση και παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, έπειτα από κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Α.Τ. Πυλαίας εντόπισαν χθες το πρωί σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή της Εξοχής, να κρατούνται χωρίς τη θέλησή τους συνολικά 22 άνθρωποι.

Παράλληλα, πλήρωμα περιπολικού του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών έπειτα από αναζητήσεις εντόπισε και συνέλαβε έναν 29χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μαζί με συνεργούς του, κρατούσαν με την απειλή χρήσης σωματικής βίας στον προαναφερόμενο χώρο τους αλλοδαπούς, μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα να καταβάλουν χρηματικό ποσό προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα σε προγενέστερο χρόνο από την ελληνοτουρκική μεθόριο, καταβάλοντας για τη μεταφορά τους χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.