Φως στην υπόθεση του φοιτητή που έχασε τη ζωή του στην Κάλυμνο, ρίχνουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, που φέρονται να ακυρώνουν το πόρισμα του πρώτου ιατροδικαστή.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του Alpha η Αγγελική Νικολούλη, οι ιστολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο άτυχος φοιτητής έχασε την ζωή του ακαριαία και όχι μετά από ημέρες όπως υποστήριζε ο ιατροδικαστικής Δωδεκανήσων που είχε εξετάσει αρχικά την σορό.

Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στον Alpha η σορός δεν έφερε κατάγματα ούτε ρήξη σπλήνας όπως επίσης είχε αναφερθεί στην πρώτη ιατροδικαστική εξέταση. Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταματούν εκεί καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα που επικαλέστηκε η κ. Νικολούλη εντοπίστηκαν πολλά και σοβαρά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι του φοιτητή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού η σπλήνα ήταν άθικτη και δεν είχε υποστεί ρήξη όπως ανέφερε η πρώτη νεκροτομή. Δεν εντοπίστηκε υποθερμία, κάτι που αποκλείει την εκδοχή να έμεινε πολλές ώρες ζωντανός και αβοήθητος όπως ειπώθηκε αρχικά. Δεν βρέθηκαν κατάγματα από πτώση σε βράχια, ενώ ο θάνατος φαίνεται ότι ήταν ακαριαίος.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Όλα αυτά τα στοιχεία θα συνδυαστούν για να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα, ποια είναι τα ακριβή αίτια θανάτου του Νίκου Χατζηπαύλου.

Η οικογένεια του Νίκου Χατζηπαύλου είχε απορρίψει το σενάριο της αστυνομίας που ανέφερε πως ο φοιτητής έκανε ορειβασία όπου έχασε την ισορροπία και έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο μετά από ημέρες αβοήθητος και πλέον θεωρεί πως μετά τα σημερινά αποτελέσματα πρέπει να ανοίξει ξανά ο κύκλος των ερευνών.