Δύο άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά 36 αρχαία νομίσματα διαφόρων μεγεθών που βρήκαν σε αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, χρησιμοποιώντας ανιχνευτή μετάλλων.

Τα νομίσματα βρέθηκαν από την αστυνομία στο αυτοκίνητο των δραστών, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δυο άνδρες είχαν κάνει παράνομη ανασκαφή στην περιοχή Μάκρης – Μεσημβρίας.

Τα αρχαία νομίσματα θα αποσταλούν στην ΙΘ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Κομοτηνής, προκειμένου να προσδιοριστεί η αξία τους, ενώ η αστυνομία κατέσχεσε το αυτοκίνητο, τον ανιχνευτή μετάλλων και τα σκαπτικά εργαλεία των δραστών.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 45 και 36 ετών θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.