Την κατάλληλη στιγμή φαίνεται ότι αναζητούσαν οι διαρρήκτες για να «εισβάλουν» σε σπίτι ηλικιωμένης στην Ηλεία. Η άτυχη γυναίκα έφυγε στην Αθήνα, για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι της.

Οι διαρρήκτες προσπάθησαν αρχικά να μπουν στο σπίτι, σαν «κύριοι» από την κεντρική είσοδο. Συνειδητοποιώντας όμως ότι η πόρτα δεν ανοίγει, άρχισαν να την χτυπούν και να την κλωτσούν με μανία. Και πάλι όμως, η πόρτα δεν άνοιξε.

Έτσι, οι «επισκέπτες» κατευθύνθηκαν στην πίσω πλευρά του σπιτιού, σήκωσαν με λοστό τα αλουμινένια ρολά από ένα παράθυρο καταφέρνοντας να μπουν στο σπίτι.

Η «λεία» των άγνωστων διαρρηκτών, όπως διαβάζουμε στην «Πατρίς» παραμένει άγνωστη, καθώς, μόνο η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, γνωρίζει τι υπάρχει μέσα στο σπίτι της και θα πρέπει η ίδια να δει τι της λείπει όταν επιστρέψει.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή το επόμενο πρωί από ένα γείτονα στον οποίο η γυναίκα είχε εμπιστευτεί τα κλειδιά του σπιτιού, ενώ η εικόνα που αντίκρισε ο ίδιος όταν μπήκε στο σπίτι, ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτική.