Την ανάγκη να αποσαφηνιστεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του Πάνου Καλλίτση από επίσημα χείλη εντόπισαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη για την αιματηρή επίθεση σε βάρος του γνωστού κομμωτή και της συζύγου του.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, με αίτημά τους, ζήτησαν από το δικαστήριο να καλέσει και να εξετάσει τους γιατρούς που χειρούργησαν τον Πάνο Καλλίτση το βράδυ της επίθεσης, τον Ιανουάριο του 2016, όταν μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, χτυπημένος στο στήθος και τα πόδια.

«Η βολή του όπλου δημιούργησε κίνδυνο ζωής για τον κ. Καλλίτση; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του ζεύγους Καλλίτση απευθυνόμενος στο δικαστήριο το οποίο λίγο νωρίτερα είχε αναγνώσει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων σχολιάζοντας την βολή που δέχτηκε το θύμα υποστήριξαν πως ήταν τέτοια η φορά της που δεν μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή του. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Πάνου Καλλίτση, ο οποίος φώναξε εκνευρισμένος από τα πίσω έδρανα: «Θέλετε να σας δείξω το τραύμα;».

Νωρίτερα, κατέθεσαν στο δικαστήριο οι συγγενείς του κατηγορουμένου αστυνομικού οι οποίοι είχαν προσαχθεί στην ΓΑΔΑ για την υπόθεση. Οι μάρτυρες χαρακτήρισαν τον κατηγορούμενο «έντιμο και εργατικό» και υποστήριξαν πως ο ίδιος τους εξήγησε ότι «η μόνη εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν ότι τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενο του, ο οποίος εκείνες τις ημέρες βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές, και τον ενημέρωσε ότι ο Καλλίτσης έφυγε από το κομμωτήριο του».

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ο κατηγορούμενος δεν τους ανέφερε λεπτομέρειες για το ποιος οργάνωσε το εγκληματικό σχέδιο γιατί «ήταν συναισθηματικά φορτισμένος».

«Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω, αν και έχουν περάσει 10 μήνες. Είναι πάνω από εμένα. Είναι αγαπητό παιδί και βοηθούσε. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε αυτό», κατέθεσε χαρακτηριστικά η ξαδέλφη του κατηγορούμενου αστυνομικού.

Συνήγορος: Ποιος έστησε την επιχείρηση;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω, τον γνωρίζω πολύ καλά και είμαι σίγουρη για αυτό που μου είπε. Δεν μπήκα στη διαδικασία να μάθω. Ο τρίτος κατηγορούμενος (σ.σ. ο αλλοδαπός) είναι φίλος του ξαδέλφου μου αλλά δεν ξέρω ποιος τον έβαλε συνεργό.