Στη Σητεία ολοκληρώνονται αύριο οι εργασίες του συνεδρίου Κρητών όπου γης, με τον απολογισμό και τα συμπεράσματα, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Μονή Τοπλού και γεύμα στο Βάι.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν δύο συνεδρίες με θέματα: «Παραγωγικοί τομείς -Επιχειρηματικότητα-Εξωστρέφεια» και «Η Κρήτη για τους απόδημους – οι απόδημοι για την Κρήτη».

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν τέσσερα θεματικά εργαστήρια που αφορούσαν στη νεολαία, την επιχειρηματικότητα, την προστασία και διάδοση της Κρητικής διατροφής και τον πολιτισμό της Κρήτης στον κόσμο.

Ενημερώνουμε ότι υπήχαν διάφορα ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν όπως: «Δώδεκα άθλοι για την Ελλάδα και την Κρήτη», που ανέπτυξε ο κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.
«O Αγροτικός Τομέας της Κρήτης:Εκσυγχρονισμός – Βιολογικές καλλιέργειες», ήταν το θέμα της ομιλίας που ανέπτυξε ο Δρ Ευάγγελος Καπετανάκης, πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.
Ο Γεώργιος-Στυλιανός Πρεβελάκης, καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, αναφέρθηκε στο θέμα: «Η Κρήτη σύνδεσμος Βορρά και Νότου, ιδανική πρωτεύουσα μιας μελλοντικής ενοποιημένης Μεσογείου» και πολλά άλλα από τις ενώσεις Κρητών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας