Στα κυκλώματα νονών της νύχτας στρέφονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα στο κλαμπ «Vive Mar» στη Βούλα και από την οποία από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Την ώρα της έκρηξης, το κατάστημα ήταν κλειστό, αλλά ακόμα βρίσκονταν στην κουζίνα πέντε αλλοδαποί του συνεργείου καθαρισμού, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν, ενώ θραύσματα σκορπίστηκαν στην παραλιακή λεωφόρο και προξένησαν ζημιές στο δημαρχείο, που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Συμπτωματικά, όμως, δεν περνούσε κανένα αυτοκίνητο την ώρα εκείνη, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί ανυποψίαστων πολιτών.

Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από εκρηκτική ύλη που πιθανόν να είναι στρατιωτικό υλικό και ισοδυναμούσε με περίπου 10 κιλά πυρίτιδας, γι’ αυτό προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο κατάστημα.

Η συνδεσμολογία της βόμβας μοιάζει με άλλες που έχουν χρησιμοποιηθεί από άτομα του υποκόσμου σε παρόμοιες επιθέσεις.

Το κλαμπ ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης και άλλων κέντρων διασκέδασης στην παραλία και έχει πέσει δύο φορές θύμα ληστείας στο πρόσφατο παρελθόν.

Έρευνες για τη βομβιστική επίθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.