Ένας εθελοντής της Φιλοζωικής Ομάδας Σύρου κατά τη διάρκεια βάρδιας καθαρισμού και ταΐσματος των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται στην περιοχή των Λαζαρέττων, διέκρινε έντονη αναστάτωση των ζώων που βρίσκονταν σε ένα κλουβί, με αποτέλεσμα πλησιάζοντας να βρεθεί μπροστά σε ένα πρωτοφανές και συνάμα αποτρόπαιο θέαμα.

Μέσα σε αυτό κείτονταν νεκρός, αιμόφυρτος και στην κυριολεξία «ξεσκισμένος» ένας σκύλος, ο οποίος δεν ανήκε στα αδέσποτα που ο σύλλογος προσπαθεί να περιθάλψει.

Φαίνεται πως την προηγούμενη μέρα και κατά τις ώρες που δεν βρίσκονταν κανένας εθελοντής στο χώρο φιλοξενίας, κάποιος «ανεγκέφαλος», είτε θέλοντας να ξεφορτωθεί το ζώο αυτό, είτε θέλοντας να κάνει πλάκα, τροφοδοτώντας τα ζωώδη ένστικτά του, το πέταξε πάνω από το ασκεπές κλουβί, με αποτέλεσμα να γίνει βορρά των υπόλοιπων σκύλων.

Είναι περιττό να περιγραφούν με λεπτομέρειες οι δραματικές και ανυπόφορες στιγμές που θα έζησε το ζωντανό μέχρι να επέλθει ο θάνατος.

Παρόμοι περιστατικό έγινε και χθες στο Κυνοκομείο Ρόδου. Ένας νεαρός που είχε υιοθετήσει κουτάβι που βρήκε στο δρόμο μια κοπέλα και παρά τις επίμονες προσπάθειές της να του πει ότι αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα να της το δώσει πίσω, εκείνος πήγε και το εγκατέλειψε έξω από το Κυνοκομείο, δεμένο με μια μεγάλη αλυσίδα.

Πηγή: adespoto.gr