Περισσότερους από 150 ηλεκτρονικούς υπολογιστές για σχολεία, συλλόγους, φορείς και άπορους μαθητές της περιοχής της Καβάλας, εξασφάλισε τα τελευταία χρόνια ο Ελληνο-γερμανικός Σύλλογος «Φίλος» της Νυρεμβέργης, με πρωτοβουλία του οποίου αδελφοποιήθηκαν οι δύο πόλεις το 1999.

Οι πρωτεργάτες του συλλόγου ανέλαβαν πρωτοβουλία από το 2006 και προμηθεύονται από διάφορες εταιρείες μεταχειρισμένους ή παροπλισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που τους αναβαθμίζουν πριν να διατεθούν. Επίσης, έχουν σταλεί με έξοδα του «Φίλου» ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε σχολείο της Θάσου, ύστερα από παράκληση των προεδρείων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

«Καταφέραμε να αγοράσουμε άλλους 22 υπολογιστές, 40 οθόνες TFT, σέρβερ, ρούτερ κ.ά, στην τιμή των 600 ευρώ, που θα διατεθούν για τις ανάγκες των σχολείων του δήμου Καβάλας», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του «Φίλου» Σωτήρης Ξώγνος, ευχαριστώντας παράλληλα και όλους όσους συνέβαλαν τα τελευταία χρόνια στην πραγματοποίηση του έργου αυτού. Όλος ο εξοπλισμός φορτώθηκε ήδη, με προορισμό την Καβάλα και τα έξοδα μεταφοράς έχει αναλάβει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια».