Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Βόλου, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη κυριάρχησε το θέμα των αδέσποτων ζώων.

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι παρουσίασαν ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, στο πλαίσιο υλοποίησης του Νόμου 3170 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δρομολόγηση δράσεων για το άμεσο μέλλον, με επίκεντρο τη λειτουργία του δημοτικού καταφυγίου στην περιοχή των Γλαφυρών, το οποίο πληροί απόλυτα τις προδιαγραφές του σχετικού νόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται η συγκρότηση δυο συνεργείων για το έργο της περισυλλογής των αδέσποτων από κάθε περιοχή του νέου Δήμου, προκειμένου στη συνέχεια να οδηγούνται για αποπαρασίτωση και στείρωση, όπως ακριβώς προβλέπεται από το πρόγραμμα του υπουργείου.

Ακόμη, προτείνεται να λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή για την καταγραφή περιστατικών, καταγγελιών από πολίτες και αναφορών που σχετίζονται με το πρόβλημα, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης δράσεις και παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων ανθρώπων.