«Εκείνη βιαιοπράγησε εναντίον του» αναφέρει οι συνήγοροι του δεύτερου δικηγόρου που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, Όθωνας Παπαδόπουλος και Ευτύχης Αλιγιζάκης.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Ο δικηγόρος ουδέποτε άσκησε πράξεις βίας εναντίον της. Το εντελώς αντίθετο συνέβη. Εκείνη βιαιοπράγησε εναντίον του, υβρίζοντάς τον, απειλώντας τον, χτυπώντας τον και σκίζοντας το πουκάμισό του. Για τις αμυχές και τους μώλωπες που έχει υποστεί ο δικηγόρος συνετάγη ιατροδικαστική έκθεση».

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν το περιστατικό όπως εξιστορείται από την καταγγέλλουσα «πέρα για πέρα αναληθές», ενώ σημειώνουν πως η καταγγέλλουσα «ουδέποτε υπήρξε συνεργάτιδα στο γραφείο του καταγγελλόμενου δικηγόρου ή της συζύγου του και ουδέποτε είχε εργασιακή σχέση με το δικηγορικό τους γραφείο».

Η ανακοίνωση των συνηγόρων του καταγγελλόμενου δικηγόρου: «Σεβόμενοι το ρόλο και τη λειτουργία των ΜΜΕ, ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του καταγγελλόμενου δικηγόρου, προβαίνουμε στην παρακάτω δήλωση:

Το περιστατικό όπως εξιστορείται από την καταγγέλλουσα είναι πέρα για πέρα αναληθές. Παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές στην ιστορία της με αποκλειστικό σκοπό να πλήξει προσωπικά τον δικηγόρο για ιδιοτελείς λόγους. Η πραγματικότητα διερευνάται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, αφού έχουν υποβληθεί εκατέρωθεν μηνύσεις.

Επιγραμματικά: Η ασκούμενη δικηγόρος, κατά δήλωσή της δεν είναι ασκούμενη αλλά δικηγόρος και κατά δήλωσή της έχει υπάρξει νοσηλεύτρια σε διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών. Πάντως ουδέποτε υπήρξε συνεργάτιδα στο γραφείο του καταγγελλόμενου δικηγόρου ή της συζύγου του και ουδέποτε είχε εργασιακή σχέση με το δικηγορικό τους γραφείο. Αυτή είναι η εκδοχή που εφηύρε καιρό μετά το περιστατικό που διεκτραγωδεί και είναι αυτό ψευδές. Η εμπλοκή της με τον δικηγόρο ανήκει στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, κι αυτή έχει αναλυτικά αναφερθεί στη μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος της ο δικηγόρος.

Εξάλλου, η ίδια την επίμαχη ημέρα προσέφυγε στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας. Άρα η ίδια αρχικά επικαλέσθηκε προσωπική σχέση και καθόλου επαγγελματική. Δεκαπέντε ημέρες μετά την καταγγελίας της στο τμήμα ενδοοικογενειακής, η καταγγέλλουσα προέβη σε ανάρτηση σε σελίδα στον ιστότοπο facebook της αναφερόταν σε εργασιακή διαφωνία. Δεν έγραψε τίποτα απολύτως περί οιασδήποτε άλλης σχέσης της με τον δικηγόρο.

Επιλέγει ανάλογα το ακροατήριο που απευθύνεται το είδος της σχέσης που θεωρεί ότι εξυπηρετεί καλύτερα τον σκοπό της. Να πλήξει την τιμή και την υπόληψή του άδικα. Για την ιστορία, η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας δήλωσε πως αν και οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την καταγγέλλουσα πως με βάση την κατάθεσή της το πρωτόκολλο είναι να οδηγηθεί συνοδεία αστυνομικών σε νοσοκομείο ή ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθούν όσα κατέθεσε η καταγγέλλουσα, εκείνη αρνήθηκε σθεναρά να εξετασθεί αυθημερόν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το γήπεδο Ρέντη, ημέρα Κυριακή, προ της ενάρξεως ποδοσφαιρικού αγώνα, παρουσία δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη καταθέσει ως μάρτυρες.

Ο δικηγόρος ουδέποτε άσκησε πράξεις βίας εναντίον της. Το εντελώς αντίθετο συνέβη. Εκείνη βιαιοπράγησε εναντίον του, υβρίζοντάς τον, απειλώντας τον, χτυπώντας τον και σκίζοντας το πουκάμισό του. Για τις αμυχές και τους μώλωπες που έχει υποστεί ο δικηγόρος συνετάγη ιατροδικαστική έκθεση.

Η συμπεριφορά που επέδειξε η καταγγέλλουσα κατά το προηγούμενο αλλά και κατά το μετέπειτα διάστημα, ήταν εμμονική, καταδιωκτική και κατασυκοφαντική τόσο εναντίον του δικηγόρου, όσο και κυρίως κατά της συζύγου του την οποία δεν γνωρίζει καν και της συστήθηκε μια μοναδική φορά σε συνέδριο στην Κατερίνη ως συνεργάτιδα ετέρου δικηγόρου με τον οποίο διέμενε.

Κατά συνέπεια επειδή πλήττεται κατάφωρα η προσωπικότητα του από πρόσωπο που καταγγέλλει αντιφατικά ζητήματα τα οποία δεν είναι καν αληθινά. Ζητούμε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την προσωπική ζωή της κατάφωρα και αδίκως πληττόμενης οικογένειας από μια δικηγόρο που δεν μπορεί να αποφασίσει αν είναι ασκούμενη ή δικηγόρος, αν εδάρη ή εξυβρίσθηκε, αν είναι εργαζόμενη ή σύντροφος.

Για την συμπεριφορά αυτή της καταγγέλλουσας, έχει ζητηθεί νομική προστασία, αφού αυτή τυποποιεί πολλά άρθρα του Ποινικού Κώδικα, τα οποία ερευνά η δικαιοσύνη.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Όθωνας Παπαδόπουλος
Ευτύχης Αλιγιζάκης»