Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της ιδιοκτήτριας της εταιρείας καθαρισμού για το πώς εντοπίστηκε το άψυχο έμβρυο στην οδό Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Δευτέρα.

«Κληθήκαμε σαν εταιρεία για τον καθαρισμό του αγωγού. Δεν βάλαμε μικροκάμερα, αλλά καθώς ο αγωγός ήταν γεμάτος χαρτιά και σκουπίδια, ο υπάλληλος χρειάστηκε να τα βγάλει. Όταν τα έβγαλε, είδε και τη σορό μεταξύ αυτών» είπε αρχικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Εν συνεχεία, η ίδια αναφέρθηκε στο σοκ του υπαλλήλου, όταν αντίκρισε τη σορό: «Ο άνθρωπος μέχρι να συνειδητοποιήσει τι έχει αντικρίσει του πήρε κάποιο χρόνο, ήταν σοκαριστικό. Ο υπάλληλος ήρθε κατ’ ευθείαν στην εταιρεία, ενώ πριν είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους της δομής για το τι είχε προκύψει. Οι ίδιοι ανέλαβαν το έμβρυο. Όταν ήρθε ο τεχνικός στην εταιρεία και με ενημέρωσε, πριν την παρέμβαση της αστυνομίας είχαμε ενημερώσει τη δομή και ρωτήσαμε εάν είχαν κάνει κάποια ενέργεια και εκείνοι. Δεν είχαν κάνει μέχρι εκείνη την ώρα. Εμείς έπρεπε να κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό».

Συμπληρώνει ότι όταν οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν για το εύρημα, «μας ρωτήσανε από πού έχουμε αυτή την πληροφορία, αλλά δείξαμε το υλικό και ξεκίνησαν κατ’ ευθείαν οι διαδικασίες».

Σε ό,τι αφορά το φρεάτιο, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίστηκε η σορός, είπε: «Το φρεάτιο δεν είναι κεντρικό φρεάτιο. Είναι σε πυλωτή. Πολύ δύσκολα θα είχε ανοίξει κάποιος το φρεάτιο να ρίξει μέσα τη σορό. Ίσως προήλθε από το εσωτερικό της δομής».