Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αποκλιμακωθεί το συγκεκριμένο μέτωπο.

Λαρισαίοι αγρότες από το Μπλόκο του Πλατυκάμπου απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Πλατυκάμπου ζητώντας λύση για τα προβλήματά τους. Κατάφεραν να περάσουν από την αστυνομική δύναμη και να περάσουν πάνω στον ΠΑΘΕ. Νωρίτερα αγρότες και κτηνοτρόφοι είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Λάρισας. Εκατοντάδες τρακτέρ παρατάχθηκαν στην πλατεία. Διαμαρτύρονταν για τις αποζημιώσεις που δεν έχουν πάρει από την κακοκαιρία Daniel, για το αγροτικό πετρέλαιο, το ρεύμα και τις τιμές των ζωοτροφών.

Στη συνέχεια αποχώρησαν με κομβόι από το κέντρο της πόλης και ενίσχυσαν το μπλόκο του Πλατυκάμπου.

«Αν θα συγκρουστούμε είναι επιλογή της κυβέρνησης. Κι αν νομίζουν ότι θα φοβηθούμε τα ΜΑΤ είναι γελασμένοι. Εμείς τον δρόμο μπορούμε να τον κλείσουμε οποιαδήποτε στιγμή. Μην τολμήσουν να κάνουν αυτό που νομίζουν ότι θα μας τρομάξει ανέφερε ο αγρότης Χρήστος Σιδηρόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαστογιαννούδης, εκπρόσωπος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λάρισας ανέφερε: «Ρεύμα, φάρμακα, σπόρια, πετρέλεια; Δηλαδή εμείς ρε παιδιά πώς θα μπορέσουμε να κρατηθούμε στην κτηνοτροφία; Σε κανένα χρόνο δεν θα υπάρχει κότσι από ζώο στην Ελλάδα»

Διευρυμένη σύσκεψη εκπροσώπων μπλόκων πραγματοποιήθηκε στα Κουφάλια, όπου πήραν μέρος αγρότες από Μακεδονία και Θεσσαλία που αποφάσισαν να κατεβάσουν τα τρακτέρ τους την Πέμπτη στα εγκαίνια της Agrotica στη Θεσσαλονίκη. «Τα τρακτέρ θα μπουν στη Θεσσαλονίκη, δεν θα μπουν και θα φύγουν. Αλλά θα μείνουν εκεί για όσες μέρες κρατήσει η Agrotica» ανέφερε εκπρόσωπος των αγροτών. Οι αγρότες θα παραδώσουν τελεσίγραφο υπόμνημα και θα αξιολογήσουν πώς θα προχωρήσουν με τις κινητοποιήσεις.

Τα μπλόκα αυξάνονται και πλέον, τα τρακτέρ παρατάχθηκαν στην Κουλούρα Ημαθίας, στην Ιόνια Οδό στην Άρτα, στο Αγναντερό Καρδίτσας, στον κόμβο Βασιλικής στα Τρίκαλα, ενώ δύο μπλόκα στήθηκαν στην Αχαΐα, στον Κουρλαμπά και το Σταυροδρόμι.