Ποινική δικογραφία σε βάρος πέντε Ρομά για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοκατοχή, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν με κυνηγετικά όπλα εναντίον 18χρονου, με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές, τραυματίζοντάς τον, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr. Πρόκειται ειδικότερα για έναν 50χρονο, δύο 27χρονους, έναν 21χρονο κι έναν 20χρονο.

Πιο συγκεκριμένα, την 6η Σεπτεμβρίου 2023 καταγγέλθηκε από το νεαρό άνδρα ότι την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας 5 άτομα που επέβαιναν σε φορτηγό μάρκας «TOYOTA» χρώματος μαύρου, με οδηγό τον πέμπτο μετέβησαν στο Κορακόνερο, στάθμευσαν περίπου 20 μέτρα από το παράπηγμα όπου βρισκόταν και διαμένει, αποβιβάστηκαν οι δύο πρώτοι και έβαλαν εναντίον του με καραμπίνες, τουλάχιστον τέσσερις φορές, τραυματίζοντάς τον στα πόδια. Το θύμα ετράπη σε φυγή ενώ οι δράστες, επιβιβάστηκαν εκ νέου και αποχώρησαν με το φορτηγό.

Μετά από συλλογή – αξιοποίηση πληροφοριών την 7η Σεπτεμβρίου 2023 και περί ώρα 12:00 οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο χώρο στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και συνελήφθησαν.