Ικανοποίηση στη Νέα Δημοκρατία έφερε η συνέντευξη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφρεντ Μαρτένς στο «Βήμα της Κυριακής» και κυρίως, όπως αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ, ο θερμός τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μαρτένς τόνισε πως η ανάκαμψη του κόμματος οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην επιλογή του κ. Σαμαρά να αντιταχθεί στο μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα ο κ. Μαρτένς υπερασπίστηκε τις θέσεις του κ. Σαμαρά για την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της χώρας τονίζοντας πως συμφωνεί με τις θέσεις του προέδρου της «ότι οι πολιτικές του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του, οι οποίες είναι χτισμένες γύρω από το μνημόνιο, είναι ελαττωματικές γιατί πρώτα και κύρια δεν δημιουργούν οικονομική ανάπτυξη. Για να υπερβεί την κρίση η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, ωστόσο βλέπουμε ότι η οικονομία συρρικνώνεται».

Κύκλοι της Ρηγίλλης εκτιμούν πως οι δηλώσεις του κ. Μάρτενς αποτελούν ουσιαστικά απάντηση στις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται στο εξωτερικό σφοδρή κριτική για τη στάση που κρατά έναντι του μνημονίου.