Στην σύνθεση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών θα προχωρήσει εντός των επομένων ημερών η Βουλή, προκειμένου να λειτουργήσει άρτια το νομοθετικό έργο. Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, αναμένεται να διεκδικήσει, και να λάβει όπως όλα δείχνουν, την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας.

Η πρώην υπουργός γνωρίζει καλά τα συγκεκριμένα θέματα καθώς στο παρελθόν είχε διατελέσει μεταξύ άλλων υπουργός Εξωτερικών (την περίοδο 2006 – 2009) ενώ έως και σήμερα δραστηριοποιείται στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με έμφαση στις ελληνοτουρκικές και ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Μόλις την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου βρέθηκε στη βάση της Σούδας, στα Χανιά, και ως οικοδεσπότης η κ. Μπακογιάννη παρέθεσε στα μέλη δείπνο, ενισχύοντας τις κοινοβουλευτικές σχέσεις των δύο χωρών.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής προβλέπονται έξι διαρκείς επιτροπές: Επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, Επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων, Επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, Επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, Επιτροπή δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης και Επιτροπή παραγωγής και εμπορίου.