Με τη σύζυγό του και εμφανώς συγκινημένος προσήλθε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιάννης Τραγάκης προκειμένου να ορκιστεί για μια ακόμη φορά εκπρόσωπος του έθνους. Πρόκειται για τον αρχαιότερο εν ενεργεία βουλευτή από τους 300 της Ολομέλειας και γνωρίζει τους πάντες στο κοινοβουλευτικό μέγαρο. Από τους αστυνομικούς και τους δημοσιογράφους μέχρι τους σερβιτόρους στο καφενείο και τους υπαλλήλους. Μάλιστα τιμητικά κάθεται στην κάτω – κάτω σειρά των εδράνων της Νέας Δημοκρατίας, δίπλα στην Ντόρα Μπακογιάννη όπως φαίνεται και στο σχετικό ενσταντανέ που εξασφάλισε το Newsbeast.

Η συγκίνησή του 79χρονου πολιτικού ήταν εμφανής γιατί μεταξύ άλλων η επανεκλογή του αποτέλεσε ένα θρίλερ για γερά νεύρα, αφού μέχρι και πριν από λίγα εικοσιτετράωρα φαινόταν πως έκλεινε τον κύκλο του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Κι αυτό γιατί η Νέα Δημοκρατία μέχρι και τις 30 Ιουνίου εμφανιζόταν στη Β’ Πειραιά να εκλέγει τρεις βουλευτές, τους Γιώργο Βρεττάκο, Μιχαήλ Λιβανό και Δημήτρη Μαρκόπουλο. Ο κ. Τραγάκης ήταν πρώτος επιλαχών.

Με την τελική κατανομή των εδρών όμως μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή, υπήρξε μια σειρά από «καραμπόλες» κι έτσι η Ν.Δ. κέρδισε μια ακόμη έδρα στην Β’ Πειραιά (την οποία προς στιγμήν είχε η Πλεύση Ελευθερίας) και ο κ. Τραγάκης επανεξελέγη βουλευτής.

Θυμίζουμε ότι ο Πειραιώτης βουλευτής εξελέγη για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1974, δηλαδή στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές και έκτοτε επανεξελέγη τον Νοέμβριο του 1977, τον Ιούνιο 1989, τον Νοέμβριο 1989, τον Απρίλιο 1990, τον Μάρτιο 2004, Σεπτέμβριο 2007, Οκτώβριο του 2009, Μάιο του 2012 και Ιούνιο του 2012, τον Ιανουάριο του 2015, τον Σεπτέμβριο του 2015, τον Ιούλιο του 2019 και τώρα τον Ιούνιο του 2023. Δεν το λες και λίγο.