Ανοιχτός σε αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος και αξιοποίησή του, σε έναν άλλο ρόλο όπως εκείνος του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε σχετικά με τον μελλοντικό ρόλο του Αλέξη Τσίπρα: «Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο ρόλος του στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει δώσει πάρα πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μικρό κόμμα που έμπαινε δεν έμπαινε στη Βουλή, υπό την ηγεσία του έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, έγινε και κυβέρνηση».

Και αφού εξήρε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας, άφησε «αιχμές» για τη λειτουργία του κόμματο «Έχουμε μια σειρά από εκλογικές ήττες ή από αποτυχημένες οργανωτικές δραστηριότητες, όσο και αν προσπαθήσαμε. Δηλαδή οι δυνάμεις μας στα συνδικάτα και στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μικρές, που θα πρέπει και αυτά να τα προσμετρήσει καταρχήν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος θα πρέπει να πάρει τολμηρές αποφάσεις είτε αποφασίσει ότι θα μείνει είτε αποφασίσει ότι θα παίξει κάποιο άλλο ρόλο. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μείνει πρόεδρος, μπορεί να παίξει και κάποιον άλλο ρόλο.

Ρόλος, για παράδειγμα, είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι ένας πολύ σπουδαίος ρόλος, εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή. Αλλά μην προδικάζουμε τα πράγματα πριν ανακοινωθούν οι αποφάσεις. Εγώ λέω από τώρα ότι προσωπικά θα είμαι αντίθετος, βεβαίως αν δεν περάσει η δική μου άποψη θα σκύψω το κεφάλι μπροστά στην άποψη του κόμματος, αλλά θα είμαι αντίθετος να γίνει ένα συνέδριο αύριο, μεθαύριο. Και να γίνουν οι εκλογές για τον Πρόεδρο έξω από τις λογικές του καταστατικού»

«Η Τσαπανίδου ήταν απευθείας πρόταση του προέδρου»

Σχολιάζοντας την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου για εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε «ας μην εστιάσουμε σε ένα πρόσωπο. Άλλωστε όταν επιλέχθηκε η κυρία Τσαπανίδου ήταν απευθείας πρόταση του Προέδρου η οποία ήρθε στα ΜΜΕ, μετά ήρθε στην Πολιτική Γραμματεία και εγκρίθηκε. Δεν είναι ένα συνηθισμένο γεγονός να γίνεται πρώτα γνωστό στα μέσα μαζικής ενημέρωσης η επιλογή ενός στελέχους σε τόσο σοβαρή θέση».

«Αλλά η πραγματικότητα είναι, ότι η Πόπη έκανε πάρα πολλές προσπάθειες και ανταποκρίθηκε σε σχέση με το πολιτικό, γιατί δεν μιλάω για το δημοσιογραφικό της, μπόι που είναι πάρα πολύ υψηλό, ότι κατάφερε να ανταποκριθεί. Θα μου πείτε άλλοι θα ανταποκρίνονταν καλύτερα, ακόμα και ο προηγούμενος ο εκπρόσωπος Τύπου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει μια πολύ μεγαλύτερη πολιτική εμπειρία αλλά δε μπορούμε να το βάλουμε ότι υπήρχε κάποια ευθύνη, εγώ δεν θα δεχτώ καμία ευθύνη για την Πόπη Τσαπανίδου» σημείωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.