«Ήταν μια κίνηση για να γίνει γνωστή η ιστοσελίδα μας» απαντά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου στα σχόλια που αφορούν το γεγονός ότι το σάιτ του κόμματος εθελοντές με δεξιότητες στις… ληστείες τραπεζών.

Ειδικότερα, μπαίνοντας κανείς στην ηλεκτρονική σελίδα του κόμματος και ειδικότερα στην ενότητα «Θέλω να συστηθώ», ζητείται από τους πολίτες να συμπληρώσουν εάν το επιθυμούν τα στοιχεία τους. Αφού βάλουν ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης, τους ζητείται να επιλέξουν τις «επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες στο κίνημα». Εκεί, εκτός από χειριστή ηλεκτρονικών υπολογιστών, μουσικό, δημοσιογράφο, δικηγόρο, μηχανικό, μάστορα, γραφίστα, εκπαιδευτικό και διάφορα άλλα επαγγέλματα, έχει και μια επιλογή… «ληστής τραπεζών».

Το θέμα όπως ήταν φυσικό άρχισε να διαδίδεται στα social media με αρκετούς να αναρωτιούνται γιατί υπάρχει η συγκεκριμένη επιλογή στην ιστοσελίδα ενώ κάποιοι πιθανολογούσαν ότι πρόκειται περί λάθους. «Είσαι ληστής τραπεζών και θες να βοηθήσεις την Πλεύση Ελευθερίας; Μπες στο λινκ και γράψουν τώρα», γράφουν μεταξύ άλλων χρήστες με χιούμορ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν πρόκειται όμως περί λάθους, καθώς την απάντηση την έδωσε η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου, μέσω Twitter. Όπως έγραψε: «Η χιουμοριστική επιλογή υπάρχει χρόνια στο site μας, για να γίνει γνωστή η σελίδα της Πλεύσης Ελευθερίας!

Σήμερα έπιασε τόπο! Μπείτε στο site μας, ακολουθείστε τις οδηγίες, με την υπέροχη φωνή του Διαμαντή Καραναστάση, κι ελάτε να αλλάξουμε τον κόσμο με αγάπη».