Μπορεί η προτελευταία Βουλή να διαλύθηκε στις 22 Απριλίου, να μεσολάβησαν οι εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και να ξαναδιαλύθηκε η Βουλή την περασμένη Δευτέρα ενόψει της νέας αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου, ωστόσο στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα.

Εάν μπει κανείς στο σάιτ του (https://www.hellenicparliament.gr) και ανατρέξει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, θα διαπιστώσει πως παραμένει ανενημέρωτο εδώ και αρκετές ημέρες, αφού αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή στη Βουλή εκπροσωπούνται η Νέα Δημοκρατία με 156 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με 87, το Κίνημα Αλλαγής με 22, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 15, η Ελληνική Λύση με 10, το ΜέΡΑ25 με 6 βουλευτές ενώ υπάρχουν και… 4 ανεξάρτητοι. Πρόκειται δηλαδή για τη σύνθεση του Κοινοβουλίου που υπήρχε πριν τις εκλογές του Μαΐου.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπείται στη Βουλή το ΜέΡΑ25 και φυσικά δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι, ενώ και η δύναμη των κομμάτων έχει αλλάξει. Κανείς όμως δεν μπήκε στον κόπο να προτάξει στην ιστοσελίδα τη νέα σύνθεση. Εάν μάλιστα επιλέξει κάποιος να δει τα βιογραφικά των βουλευτών, θα διαπιστώσει και πάλι ότι είναι αυτά της προτελευταίας Βουλής. Προφανώς για τις αρμόδιες υπηρεσίες η ΙΘ’ Κοινοβουλευτική Περίοδος δεν υπήρξε καν. Ίσως σκέφτηκαν ότι αφού θα διαρκούσε μόλις δύο ημέρες, δεν θα έπρεπε να μπουν στη διαδικασία να ενημερώσουν το σάιτ.