Κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους πολίτες, σε περιοδεία του στην Ιεράπετρα. «Σταθερή κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε« Ισχυρή πλειοψηφία για να υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές».

Εξηγώντας την αναγκαιότητα της νέας ευρείας νίκης της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «την επόμενη μέρα η χώρα χρειάζεται σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς σήμερα ο οποίος νοιάζεται για το συμφέρον της χώρας να είχε μια κυβέρνηση που να είχαμε 151, 152, 153 βουλευτές».

Παράλληλα απαντώντας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που «ξορκίζουν» την «παντοδυναμία Μητσοτάκη», ανέφερε: «Και ξαφνικά τώρα, βλέπω ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, ανακάλυψαν νέο τροπάριο: «να μην είναι», λέει, «παντοδύναμος ο Μητσοτάκης». Τους απαντώ: παντοδύναμος είναι μόνο ο ελληνικός λαός. Και αν αυτός μας εμπιστευθεί στην κάλπη, τότε θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό κόμμα που «διεκδικεί την ευθύνη να κυβερνήσει τη χώρα», ενώ «οι υπόλοιποι διαγκωνίζονται για το ρετιρέ της κεντροαριστερής πολυκατοικίας».

«Μετά από αυτά τα οποία ακούω και από την αντιπολίτευση, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι σήμερα είναι η πρώτη φορά που εγώ θυμάμαι τέτοια εκλογή, που ουσιαστικά υπάρχει ένας υποψήφιος Πρωθυπουργός και ένα κόμμα το οποίο διεκδικεί την ευθύνη να κυβερνήσει τη χώρα. Όλοι οι υπόλοιποι θέλουν να μείνουν στην απέξω. Κοιτάξτε, τους αφήνουμε να διαγκωνίζονται για τα πρωτεία στην αντιπολίτευση και για το ποιος θα πάρει το ρετιρέ της «κεντροαριστερής πολυκατοικίας», αλλά τους θυμίζουμε ότι, στις 25 Ιουνίου, οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Και γι’ αυτό και θα ψηφίσουν και πάλι την Νέα Δημοκρατία».

Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τους πολίτες της Ιεράπετρας: «Τώρα που δεν υπάρχουν σταυροί και υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο μόνο, το οποίο πέφτει στην κάλπη και πρέπει να είναι γαλάζιο. Πρέπει να γράφει Νέα Δημοκρατία επάνω. Πρέπει να είναι πάρα πολλά αυτά τα ψηφοδέλτια και εδώ, ειδικά στην Ιεράπετρα, θα περιμένω ακόμα καλύτερο ποσοστό από αυτό που πετύχαμε.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τον Μακρύ Γιαλό όπου περπάτησε στον παραλιακό πεζόδρομο και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.