Η Νέα Δημοκρατία σημείωσε μια τεράστια νίκη στις εκλογές 2023, εξασφαλίζοντας διαφορά περίπου 20 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, που κινείται κοντά στο 20%. Από τις πρώτες στιγμές που ξεκίνησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το κλίμα ήταν πανηγυρικό στο κόμμα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «πολιτικό σεισμό».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή». Όπως είπε, δόθηκε εντολή για ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Δήλωσε περήφανος και συγκινημένος για το «εντυπωσιακό ποσοστό» και είπε ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης. Και προσέθεσε: «Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα τον διχασμό. Είμαι υπερήφανος και συγκινημένος μετά από αυτό το ποσοστό. Δεσμεύομαι πως θα εργαστώ πιο σκληρά. Οι πολίτες θέλουν μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος που μας χωρίζει από την Ευρώπη. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που πρέπει να πιστεύει πραγματικά στις μεταρρυθμίσεις, για να μπορέσει να τις υλοποιήσει».

Δείτε τους πανηγυρισμούς στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, όπως τους κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press…

Αποτελέσματα – Εκλογές 2023: Παρακολουθήστε εδώ λεπτό προς λεπτό τη ροή των αποτελεσμάτων