Σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για τη νέα γενιά απάντησε στον 6ο και τελευταίο κύκλο ερωτήσεων του ντιμπέιτ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Πώς θα πιστέψει ένας νέος τους πολιτικούς που του λένε ψέματα. Του λένε ότι θα βγούμε από τα μνημόνια και ξαναβουλιάζουμε. Δεν μπορείς να τα κοροϊδέψεις τα παιδιά. Ζητώ ως Βελόπουλος συγγνώμη από τους γονείς που έχασαν παιδιά στα Τέμπη. Όταν άκουσα τον πρωθυπουργό ότι είχει φθορά η κυβέρνηση ντράπηκα. Ζητώ συγγνώμη γιατί δεν κάναμε τίποτα και αναγκάζονται τα παιδιά να πάνε για 600 ευρώ στα νησιά στα κάτεργα. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι κάποια παιδιά τα βολεύομαι μετακλητούς. Δεν υπάρξει αξιοκρατία. Ο κομματικός σωλήνας είναι το μεγαλύτερο έγκλημα».

Σε συμπληρωματική ερώτηση της δημοσιογράφου του Star για το αν τον προβληματίζει ότι «νέα παιδιά δεν θα καταφέρουν να ψηφίσουν», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σημείωσε: «Είναι το χειρότερο πράγμα. Ο νέος θα πιέσει τον μεγαλύτερο να αλλάξει την Ελλάδα, έχει όραμα και ελπίδα. Τι όραμα να έχει όμως όταν δεν μπορεί να κάνει οικογένεια γιατί παίρνει 600 ευρώ. Ποια ελπίδα έχει; Αυτή την ελπίδα να ξαναδώσουμε πίσω».