Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, υποδέχτηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια περιοδείας του τελευταίου στην περιοχή.

«Εμείς χαιρόμαστε που είστε εδώ, γιατί είστε επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α’ Πειραιώς, αυτό μας τιμά ιδιαιτέρως. Σας ευχαριστούμε και για την τιμή που είχατε κάνει στην πόλη να έρθετε στα Θεοφάνεια, με τη σεπτή παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου μας και προέδρου της ιεραρχίας μας, κ. Ιερώνυμου και να μας τιμήσετε με τον τρόπο αυτό, τιμώντας, όχι μόνο την θρησκευτική εορτή, αλλά και το μεγάλο της θαλάσσης κράτος των Ελλήνων, διότι εδώ είναι η ναύαρχος πόλις» ανέφερε ο Μητροπολίτης υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε από την πλευρά του: «Είναι χαρά μου που είμαι εδώ, γνωρίζω ότι η Ιερά Μητρόπολή σας έχει ένα ιδιαίτερο έργο και μια ιδιαίτερη παρουσία στο κοινωνικό χώρο, το οποίο εμένα με συγκινεί ιδιαίτερα, γιατί πιστεύω ότι στις μέρες μας, αν έχουμε κοινό σκοπό, τη δικαιοσύνη, οφείλουμε να κάνουμε πράξη τη δικαιοσύνη, προστατεύοντας τους αδύναμους» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ο Μητροπολίτης:

«Αδιακρίτως». «Και αυτό πρέπει να το τονίσουμε», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «και μου κάνει πολύ θετική εντύπωση που το τονίσατε κι εσείς ο ίδιος, γιατί αυτό ειναι βασικό στοιχείο της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης. Δεν μπορούμε να διακρίνουμε τους ανθρώπους, ούτε για τα πιστεύω τους, ούτε για το χρώμα τους δέρματος τους…». «Ούτε για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις ούτε για τίποτα», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη δομή συσσιτίου του καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας, μετά τη συνάντησή του με τα συνδικάτα των μέσων σταθερής τροχιάς, Όπως ενημερώθηκε, προσφέρονται καθημερινά 500 μερίδες φαγητού, ενώ φροντίδα παρέχεται και σε 300 περίπου, άστεγους πολίτες.