Σφοδρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Κωστή Χατζηδάκη και την Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά μια γυναίκα στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας είπε πως «έμεναν με την εντύπωση ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα κόμμα Αγίων και αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε αυτή η ιστορία, στην οποία η πραγματικότητα εκδικείται τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δείχνει την υποκρισία και την ακραία τοξική αντιπολίτευση που άσκησε για θέματα που αφορούν συμπεριφορές που έχουν απαξία, που δεν έχουν χρώματα, είναι διάσπαρτα».

Επίσης, ανέφερε πως «δεν νομίζω ότι υπάρχει ένα συνεκτικό αφήγημα. Πάντως, για μένα το κυρίαρχο είναι να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για τη φύση του ζητήματος, δεν είναι πολιτικό, είναι ποινικό. Και πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ να κατανοήσει ότι αυτό που έκανε, η τοξική αντιπολίτευση, στρέφεται εναντίον του. Περιμένω μία στοιχειώδη αυτοκριτική για όσα προηγήθηκαν».

«Πολιτική επένδυση εκμετάλλευσης του γεγονότος»

Με τη σειρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου αρνήθηκε τις κατηγορίες που επισύναψε στο κόμμα της ο υπουργός Εργασίας και είπε πως «άκουσα τον κ. Χατζηδάκη, ότι δεν πρέπει να γίνει πολιτική εκμετάλλευση και όλη του η τοποθέτηση ήταν μία πολιτική επένδυση εκμετάλλευσης του γεγονότος. Ήταν σε πλήρη αντίθεση με την τοποθέτηση αρχής, γιατί ακολούθησε πολιτική επίθεση».

«Εξ αρχής, μέσα σε 15 λεπτά, μόλις έγινε γνωστή, αποπέμφθηκε» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν βλέπω κάτι άλλο που θα μπορούσε να γίνει πρωτύτερα».

«Δεν είστε εισαγγελείς της δημόσιας ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Περίμενα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει μία συγγνώμη για όσα έκανε τότε. Δεν είστε εισαγγελείς της δημόσιας ζωής. Να ζητάτε και καμία συγγνώμη πότε πότε», απάντησε στην κα.Αχτσιόγλου ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Όταν υπάρχουν φαινόμενα απαξίας στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλά Τετάρτη», είπε στη συνέχεια μεταξύ άλλων, με την Έφη Αχτσιόγλου να απαντάει πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής σε θέματα έμφυλης βίας, ενώ «ο κ. Μητσοτάκη διέγραψε τον Πάτση όταν ο κόσμος έμαθε τις πράξεις του».