Τη θλίψη του για τον θάνατο της Δέσποινας Γερουλάνου εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. «Η Ελλάδα έχασε έναν άνθρωπο, που υπηρέτησε με αφοσίωση τον ελληνικό πολιτισμό για πάρα πολλά χρόνια» επισημαίνει.

«Με πολύπλευρες σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης, το Θέατρο Τέχνης, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το σχεδιασμό κοσμημάτων, αλλά και αντλώντας αγάπη για τα γράμματα και τις τέχνες από την οικογενειακή της παράδοση, δισεγγονή του Αντώνη Μπενάκη, διαμόρφωσε μια προσωπικότητα, που συνέβαλε σημαντικά στη γνώση για το πώς μπορούμε να διαχειριζόμαστε και να αξιοποιούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η Δέσποινα Γερουλάνου είχε ταυτίσει τη ζωή της με την πορεία του Μουσείου Μπενάκη, ανανεώνοντας και εκσυγχρονίζοντας υποδειγματικά το εκθεσιακό του πρόγραμμα, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αγκαλιάσει το project Ελευσίνα 2003 -Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, κατέχοντας και τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του αντίστοιχου Οργανισμού» υπογραμμίζει.

Κλείνοντας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον σύντροφο και αδερφό της Παύλο Γερουλάνο, στην οικογένεια και τους φίλους της.