Τόσο εντός των πανεπιστημιακών κύκλων όσο και εκτός, αποτελεί θέμα συζήτησης η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε μερίδα φοιτητών με την καθηγήτρια Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ. Η καθηγήτρια έγινε στόχος επίθεσης και εκφοβισμού σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από φοιτητές-μέλη της φοιτητικής κίνησης «ΣΑΦ-ΕΑΑΚ/Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής» για μια αναδημοσίευση που έκανε στο facebook σε μια ανάρτηση η οποία ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών «δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μία εθνική τραγωδία».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ προκειμένου να της εκφράσει την συμπαράστασή του για το bullying που δέχθηκε από μερίδα φοιτητών.

Η πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την συμπαράσταση που της έδειξε.

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσωπικά μού εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθειά μου να υπεραμυνθώ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο» έγραψε η καθηγήτρια στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσωπικά μού εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθειά μου να…

Posted by Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου on Tuesday, March 28, 2023