Επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Είναι λυπηρό και εθνικά επιζήμιο ο κ. Τσίπρας όταν βρίσκεται στο εξωτερικό να διασύρει την Ελλάδα. Πριν από λίγες ημέρες στην επίσκεψή του στον κ. Ντογιάκο είχε πει ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και τώρα λέει το αντίθετο. Ας το αναλογιστούν οι πολίτες. Είναι προφανής η ταύτιση του κ. Ανδρουλάκη με τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας δεν ψέλλισε ούτε την λέξη ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση της κας Καϊλή. Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Μάλιστα απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την υπόθεση Καϊλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «Εμείς δεν έχουμε επιτεθεί σε κανέναν. Δεν επιτεθήκαμε σε κανέναν όταν ήρθε στο φως η υπόθεση της κας Καϊλή. Ο κ. Ανδρουλάκης αντίθετα το πρώτο που έκανε ήταν να χρεώσει την κα Καϊλή στη ΝΔ. Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε καθαρά ότι στόχος του είναι να στείλει την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση. Μίλησε επίσης για φωτοτυπική ομοιότητα στις ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ».

Για τις προβλέψεις που έχει κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές είπε: «Θα ήταν καλό να συγκεντρώσουμε τις εκτιμήσεις του κ. Τσίπρα για τον χρόνο των επόμενων εκλογών. Έχει πέσει έξω σε όλες. Θα πέσει έξω και σε αυτήν. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας».

«Δεν έχουμε ξαναδεί κυβέρνηση που φτάνει στο τέλος της 4ετίας της να συγκεντρώνει τόσο μεγάλη αποδοχή»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τις τάσεις της MRB για το μήνα Δεκέμβριο και κληθείς να σχολιάσει τις απαντήσεις που δόθηκαν για το ποιο κόμμα θα ενοχλούσε περισσότερο να κερδίσει τις εκλογές.

Απάντησε ότι η ΝΔ κρατάει ένα σταθερό και μεγάλο προβάδισμα έναντι των άλλων κομμάτων και ο πρωθυπουργός επίσης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στην καταλληλότητα. «Δεν έχουμε ξαναδεί κυβέρνηση που φτάνει στο τέλος της 4ετίας της να συγκεντρώνει τόσο μεγάλη αποδοχή», είπε χαρακτηριστικά.