Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του στη Βουλή για τη συζήτηση του νομοσχέδιο της ΕΥΠ και την υπόθεση τον παρακολουθήσεων απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον αν έχει στοιχεία, σχετικά με τις κατηγορίες του πως το predator λειτουργούσε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

«Είπατε κ. Τσίπρα επί λέξει το παράνομο λογισμικό predator που λειτουργούσε στο γραφείο σας, Είστε ψεύτης έχω πει πολλές φορές ότι ουδέποτε το ελληνικό κράτος προμηθεύτηκε τέτοιο λογισμικό και εγώ δεν υπήρξα αποδέκτης οποιασδήποτε πληροφορίας πλην των νόμιμων καναλιών της ΕΥΠ που αφορούσε αποκλειστικά θέματα εθνικής ασφάλειας και δεν σας επιτρέπω να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα χωρίς στοιχεία. Δεν μπορείτε να λέτε ότι λειτουργούσε το σύστημα predator στο γραφείο του πρωθυπουργού. Έχετε τέτοια στοιχεία; Πάρτε το βήμα και ανεβείτε. Έχετε στοιχεία ότι λειτουργούσε το predator στο γραφείο μου;», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Καθόμουν σε έναν υπολογιστή και άκουγα εγώ τον κ.Χατζηδάκη, τον κ. Φλώρο την γραμματέα μου. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά; Και εν πάσει περιπτώσει για το ερώτημα που μου θέσατε αν εσείς γνωρίζατε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ από που το ξέρετε; Δεν θα ρωτάμε ετσι. Πήγατε στον κ. Ντογιάκο. Προσκομίσατε στοιχεία και αποδείξεις; Ο μόνος για τον οποίο δεν ισχύει απόρρητο είναι ο κ. Ντογιάκος και η εισαγγελία. Μπορεί να ψάξει να ρωτήσει και να ερευνήσει. Μπορεί να ψάξει την περίοδο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και να καταλήξει σε συμπεράσματα. Προς τι αυτοί οι ακτιβισμοί; Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει με στοιχεία πραγματικά. Και εφόσον κρίνει ότι έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις θα δράσει αναλόγως. Δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί αυτή η αίθουσα σε ένα θέατρο του παραλόγου το οποίο πράγματι θέτει σε κίνδυνο τις ένοπλες δυνάμεις και την ασφάλεια της χώρας. Δεν παίζετε εσείς όταν εργαλειοποιείτε μια πληροφορία για την οποία δεν έχετε καμία απόδειξη; Εσείς θα το αποδείξετε. Εγώ σας είπα δεν κάνω μηνύσεις σε δημοσιογράφους. Αν κρίνετε ότι θίγεστε από αυτά που λέει ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης σας γιατί δεν κάνετε μήνυση εσείς στον κ. Κοντονή αν θεωρείτε ότι σας συκοφαντεί; Για να τελειώσει η συζήτηση».