Στην πιο κρίσιμη στιγμή συγκαλείται το όργανο του κόμματος στο τέλος των εκλογών και λίγο πριν τις εκλογές του 2023 είπε ξεκινώντας την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, τόνισε ακόμα ότι όσα είπαμε τα κάναμε και η Ελλάδα θα μείνει στην τροχιά προόδου που χαράχτηκε το 2019 φράζοντας τον δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά και δίνοντας μια δεύτερη εντολή στην προκοπή.

«Ποτέ άλλοτε δεν γνώρισε η πατρίδα μας τόσες απανωτές κρίσεις», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε από την πανδημία έως την ενεργειακή κρίση και πρόσθεσε ότι η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες και μετέτρεψαν την δυσκολία σε ευκαιρία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάπτυξη που θα φτάσει το 6% και στις επενδύσεις που ξεπερνούν τα 40 δις αλλά και στα έργα που ολοκληρώθηκαν η είναι σε εξέλιξη.

Η ανάπτυξη είναι που μας επιτρέπει να μειώνουμε φόρους και εισφορές και να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό, τόνισε. Για πρώτη φορά θα αυξηθούν οι συντάξεις την 1/1//2023.

«Ο Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε τον κ. Τσίπρα απέναντί του αλλά έχει εμένα»

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε τρία μέτωπα που είναι ανοικτά όπως είπε. Τα εθνικά μας θέματα, η εσωτερική κατάσταση στη χώρα που οι δυσκολίες έχουν αφετηρία τη διεθνή κρίση αλλά γεφυρώνονται με κέντρα που θέλουν τη φθορά της κυβέρνησης. Επιδιώκουν είπε την σύγχυση και τελικά προσπαθούν να διαμορφώσουν μια αρρωστημένη πολιτικά ατμόσφαιρα που θα δυσκολεύει τις αλλαγές που πάνε να συντελεστούν. Έχει ενοχλήσει πολλούς είπε η δυναμική μας και αναφέρθηκε σε κέντρα που θα ήθελαν έναν αγκυλωμένο πρωθυπουργό και μια αδύναμη κυβέρνηση αλλά «εμείς η νεοδημοκράτες δεν μασάμε».

Για το τρίτο μέτωπο είπε ότι υπάρχει μια αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα και υπόσχεται ανέφικτες λύσεις και σκορπάει λάσπη με απειλές. 

Το σύνθημα ή εμείς ή αυτοί ξαναζεί, τόνισε και πρόσθεσε ότι η θέση της χώρας είναι στον δυτικό κόσμο. Τόνισε ακόμα ότι «η Τουρκία θα ήθελε να μιμηθεί το μοντέλο δεσποτικού αυταρχισμού της Ρωσίας. Ο κ. Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε τον κ. Τσίπρα απέναντί του αλλά έχει εμένα», είπε με νόημα.

«Έχει εμένα γιατί εμένα επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Όμως, στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν του λέω ότι η Ελλάδα κρατάει κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις αλλά ανοικτό παράθυρο στις προσεγγίσεις. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό χτύπημα αλλά λέω όχι στον διάλογο με το παράλογο».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε ότι με την ενεργειακή θωράκιση αλλά και την αμυντική θωράκιση της χώρας πάνε χέρι χέρι και θύμισε και τις κινήσεις της Ελλάδας για κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση της ενέργειας.

Οι παρεμβάσεις μας για την στήριξη των πολιτών δεν διαταράσσουν την δημοσιονομική ισορροπία είπε και αναφέρθηκε σε όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει σε κάθε τομέα της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής.

Θύμισε όμως στα στελέχη του ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα στην οικονομία είχαμε τις τελικές υπογραφές για την επαναλειτουργία των ναυπηγείων Ελευσίνας και την επόμενη ημέρα η Κομισιόν αναθεώρησε την προοπτική ανάπτυξης στο διπλάσιο της υπόλοιπης ευρωζώνης, το Καλάθι του Νοικοκυριού που λοιδορήθηκε από κάποιους που φαίνεται ότι δεν το έχουν ανάγκη φαίνεται να πετυχαίνει και βεβαίως αρχίζουν οι έρευνες για φυσικό αέριο νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου.

Αποφασίσαμε να πούμε όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης αναγνωρίζοντας την στρατηγική του σημασία, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στην Παιδεία είχαμε σημαντικές ειδήσεις. Συναντήθηκα με εκπροσώπους 30 αμερικανικών Πανεπιστημίων που έχουν συνάψει πάνω από 100 προγράμματα συνεργασίας με ελληνικά ΑΕΙ. Ο ΔΟΑΤΑΠ ανακοίνωσε ότι η αναγνώριση πτυχίων θα γίνεται σε 60 ημέρες.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι έκλεισε μια άλλη πληγή: «αυτή των εκκρεμών συντάξεων».

«Δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου;»

Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτα το κυβερνητικό έργο και συνθέτει την εικόνα μιας Ελλάδας που αλλάζει και προοδεύει. 

Ξέρω καλά στην χώρα μας μισθοί και συντάξεις είναι ακόμα χαμηλά και η κοινωνία πολιορκείται από την εισαγόμενη ακρίβεια. Δεν πανηγυρίζουμε αλλά είναι άδικο να μηδενίζονται οι προσπάθειες. 

Όσον αφορά στο προεκλογικό κλίμα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις μηδενιστικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δεν πρόκειται για παράταξη αλλά για ένα συνοθύλευμα που τρέφεται από την μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής είπε και γι’ αυτό κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μέχρι και παιδεραστές μας αποκάλεσαν οι άθλιοι. Τώρα προετοιμάζουν την ήττα τους αμφισβητώντας την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός τραμπισμός σε όλο του του μεγαλείο. Θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της δημοκρατίας αυτοί που την απειλούν. Τελευταίο τους καταφύγιο οι υποκλοπές μπλέκοντας συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις με κακόβουλα λογισμικά. Επιχειρούν να πείσουν για ποιο πράγμα άραγε; οτι δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου; Τις γυναίκες τους; Την γραμματέα μου; Εγώ σε συκοφαντώ λένε και απόδειξε εσύ ότι είσαι αθώος», σημείωσε ο πρωθυπουργός για τις παρακολουθήσεις.

«Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του ότι υπήρχαν κακόβουλα λογισμικά επί διακυβέρνησής του αλλά από ιδιωτικά κέντρα. έχω βάσιμες υποψίες ότι υπήρχε παρακολούθηση του κινητού μου και της οικογένειάς μου. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που γνώριζε μεταξύ εκλογών και ευρωεκλογών έσπευσε να κάνει τι; Πέντε ημέρες πριν τις κάλπες άλλαξε τον ΠΚ για την εμπορία και χρήση μέσων παρακολούθησης. Έκανε το κακούργημα, πλημμέλημα. Γιατί; Ποιους ήθελε να προστατεύσει; Το χθες απαντά και στο σήμερα και δείχνει ότι οι αντίπαλοί μας δεν διδάχθηκαν τίποτα από την υπόθεση Νοβάρτις. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας. Ότι απαιτείται. δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από την δικαιοσύνη και θα περιμένουμε την ετυμηγορία της. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Στην υπόθεση Ανδρουλάκη παραδεχθήκαμε επιχειρησιακή αστοχία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Την ώρα που ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο»

«Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνα για τον φυσικό μας πλούτο εκείνοι βγάζουν λίστες από τον βούρκο τους. Ο καθένας τον δικό του ρόλο. Την ώρα που η χώρα υποδέχεται δυο νέα rafale ο κ. Τσίπρας καλεί τον Γάλλο πρέσβη να τον απειλήσει ότι θα ακυρώσει την αμυντική συμφωνία αν δεν εγχώρια προστιθέμενη αξία. Κάνει ότι μπορεί για να ευνοήσει δυο κέντρα την Τουρκία και όσους δεν είχαν συμφέρον από την αμυντική συνεργασία. 

Από το Go back Madame Merkel πήγε στο Go back Mr Macron. Να μας πει ποια συμφεροντα θέλει να εξυπηρετήσει, είπε ο πρωθυπουργός και αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα εθνικό μειονέκτημα. Διεμήνυσε ότι δεν θα δεχθεί καμία υπονόμευση σε όσα έχει να πράξει και τόνισε ότι άλλο το γήπεδο της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι θέλει συμμάχους τους επιχειρηματίες αλλά όχι υποβολείς και συνεταίρους. Ο καθένας τον ρόλο του λέω προς κάθε κατεύθυνση. Είπε ακόμα: Σε όσους θέλουν την Ελλάδα μπανανία, τους απαντώ λάθος διεύθυνση!»

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού