Απάντηση σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για επίδομα απορίας που έλαβε συνεργάτης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του υπουργείου κάνοντας λόγο για «διαχωρισμούς εργαζομένων ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις», που «είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάλληλος του υπουργείου έκανε αίτηση στο Δήμο Καλλιθέας και έλαβε επίδομα άπορου πολίτη, παρότι εργάζεται για χρόνια ως μετακλητός υπάλληλος δίπλα στον υπουργό και μετέπειτα ως διορισμένος στο υπουργείο.

Το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης απαντά σε ανακοίνωσή του ότι το επίδομα των 500 ευρώ «δεν αφορούσε τον ίδιο αλλά τη μητέρα του», η οποία «λαμβάνει σύνταξη-επίδομα 340 ευρώ το μήνα και ως εκ τούτου πληροί τα κριτήρια ευάλωτου». Τα χρήματα, συνεχίζει το υπουργείο, «τα παρέλαβε ο εργαζόμενος από το ταμείο του Δήμου Καλλιθέας ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος λόγω κινητικών προβλημάτων της αιτούσας».

Το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης σημειώνει ότι η εφημερίδα «βγάζει στη σέντρα έναν εργαζόμενο, την οικογένειά του, ευαίσθητα δεδομένα για την οικονομική του κατάσταση» και προσθέτει ότι «τέτοιοι διαχωρισμοί εργαζομένων, ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις θυμίζουν άλλα καθεστώτα, είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Και δεν περιποιούν τιμή στην “Εφημερίδα των Συντακτών”».