«Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη Δημοκρατία μας» επισημαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του, με αφορμή το γεγονός ότι ακόμη ένα δημόσιο κτήριο, που τελούσε υπό κατάληψη για επτά χρόνια, εκκενώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, σε ειδική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, τις πρωινές ώρες, στη Λάρισα.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν οκτώ άτομα, που κατηγορούνται ότι πετούσαν βαριά αντικείμενα προς πους αστυνομικούς.

Αναλυτικά, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρει τα εξής στην ανάρτησή του: «Η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί επτά χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά».

Η ΕΛ.ΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται…

Posted by Τάκης Θεοδωρικάκος – Takis Theodorikakos on Monday, October 31, 2022

Το χρονικό της αστυνομικής επιχείρησης

Η αστυνομική επιχείρηση στο κτήριο επί της οδού Τζαβέλα, όπου επί χρόνια βρίσκονταν η κατάληψη «Ντουγρού» ολοκληρώθηκε περίπου στις 9 το πρωί της Δευτέρας (31/10) με οκτώ προσαγωγές νεαρών.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 7 π.μ. όταν στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στη συνέχεια στον τόπο αφίχθησαν και πυροσβέστες ώστε να ανοίξουν την πόρτα του κτηρίου που ήταν κλειδωμένη.

Σύμφωνα με το larissanet.gr οι νεαροί οι οποίοι βρίσκονταν μέσα ξεκίνησαν να πετούν αντικείμενα – έπιπλα, μπουκάλια κ.α. – ενώ σχηματίστηκε αστυνομικός κλοιός στην πόρτα του κτηρίου μέχρι τελικώς αυτή να ανοίξει.

Στη συνέχεια η «μάχη» συνεχίστηκε με τους νεαρούς να ανεβαίνουν στους ορόφους και τους αστυνομικούς να ακολουθούν.

Οι νεαροί βρέθηκαν επίσης και στην ταράτσα διπλανού κτιρίου με τους αστυνομικούς τελικά να τους περικυκλώνουν και να γίνονται οι οκτώ προσαγωγές.

Δείτε φωτογραφίες: