Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, επιβεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων, οι στρατηγικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

«Επιβεβαιώνοντας τις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου, συζητήσαμε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας σε πλήθος τομέων, περιλαμβανομένου της ενέργειας και ανταλλάξαμε απόψεις για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μέση Ανατολή» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο υπουργός Εξωτερικών είχε σύντομη συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό του πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν (Faisal bin Farhan).

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας είχε σύντομες συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς, καθώς και με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα. Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία, αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση.

Ακόμα, πριν από την έναρξη της γενικής συζήτησης της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών είχε σύντομη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι και τον ομόλογό του Μπουγιάρ Οσμάνι.