Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στην 86η ΔΕΘ και σε ομιλία που έδωσε, αναφέρθηκε στο σενάριο για κυβέρνηση συνεργασίας, ξεκαθαρίζοντας πως το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει καμία τέτοια πρωτοβουλία και ούτε θα πάρει μέρος.

«Αυτά που ενώνουν σήμερα τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα, είναι πολύ περισσότερα, από αυτά που τους χωρίζουν. Και μια χαρά θα μπορούσαν να φτιάξουν την επόμενη αστική κυβέρνησή τους -και αριθμητικά και κυρίως πολιτικά- αν αυτό το απαιτήσει το κεφάλαιο και οι σύμμαχοί του. Κι αυτό το ξέρει και το παραξέρει και ο κ. Μητσοτάκης, που μίλησε για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης, την οποία τη χαρακτήρισε ως “πολιτική – τερατογένεση”, χώνοντας με κουτοπονηριά μέσα και το ΚΚΕ!», είπε χαρακτηριστικά.

Κουτσούμπας

«Αφήστε λοιπόν όλοι σας, έξω από τα βρώμικα παιχνίδια σας, το ΚΚΕ», είπε και πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ, το ξέρετε καλά, όπως το ξέρει και όλος ο ελληνικός λαός, δεν πρόκειται, όχι να σας στηρίξει, αλλά ούτε και να σας ανεχτεί σε μία τέτοια κυβέρνηση της συμφοράς για το λαό, όπως δεν το έκανε όλα αυτά τα χρόνια».

Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο ίδιος ο λαός μπορεί και πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Με ενιαίο πανελλαδικό αγώνα. Με προετοιμασία και οργάνωση “από τα κάτω”», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του, το μεσημέρι, στη ΔΕΘ.

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα, με το ΚΚΕ μπροστά, δυνατό. Καμιά αναμονή λοιπόν, δεν πρέπει να δείξει ο λαός μας. Καμιά ανοχή. Γιατί δεν έχει πλέον καμιά αντοχή», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία που έδωσε στη ΔΕΘ.