«Το επίσημο σωματείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας και όλοι οι 600 εργαζόμενοι τους, σε λίγη ώρα θα είναι έξω από τη Βουλή και μπορείτε να πάτε να τους δείτε και να σας πουν εάν συμφωνούν με το σχέδιο εξυγίανσης» κάλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που ανέφεραν ότι η συμφωνία δεν καλύπτει τις απαιτήσεις των εργαζομένων.

Ο υπουργός, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια, είπε πως «σε λίγα λεπτά, από ότι ενημερώθηκα θα είναι έξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου Ελευσίνας. Όχι, οι άλλοι που χθες το απόγευμα διαδήλωσαν αλλά δεν ήταν εργαζόμενοι του Ναυπηγείου Ελευσίνας, αλλά ήταν το ΠΑΜΕ και οι άλλοι οι δικοί σας […] που κάνουν γενικά επανάσταση […]. Το επίσημο σωματείο των εργαζομένων, με όλους τους εργαζόμενους και όπως με ενημέρωσαν δεν λείπει ούτε ένας, είναι και οι 600, θα είναι απ’ έξω και μπορείτε να πάτε να τους δείτε» και πρόσθεσε «άρα αντί να διαφωνούμε με το τι θέλουν οι εργαζόμενοι, δεν κάνετε μια βόλτα έξω για να τους μιλήσετε;».

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, απάντησε πως ο υπουργός δεν είναι πλήρως ενημερωμένος, λέγοντας ότι «η ΝΔ μπορεί να το πάλεψε, να πήγε και να υποσχέθηκε, να έδωσε ελπίδες στους εργαζόμενους, όμως είναι άδεια τα πούλμαν που έρχονται έξω από τη Βουλή» και πρόσθεσε, όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως από τι ψηφίζουν (εν. στην γενική συνέλευση), στο ναυπηγείο Ελευσίνας έχουν υποστεί τα πάνδεινα. Μέχρι και σε συσσίτια κατέφυγαν για να θρέψουν τις οικογένειές τους και έχετε ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις, για αυτή την κατάσταση», όπως «θα πρέπει να ξέρετε, ότι ήδη έχουν μαζευτεί τουλάχιστον 200 υπογραφές από το ναυπηγείο που ζητάνε με κάθε τρόπο να εγγυηθείτε την επαναπρόσληψή τους με τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες συμβάσεις εργασίας που έχουν τώρα» και «αφήστε τα γενικά και αόριστα».