Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε ευρεία σύσκεψη για την ασφάλεια που επικρατεί στα αεροδρόμια και τις πύλες εισόδου της χώρας, διευκρινίζοντας ότι οι αστυνομικοί σε αυτές τις δομές έχουν διπλασιαστεί.

«Με έγκαιρο επιχειρησιακό σχεδιασμό, διπλασιάστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας, με 1.090 επιπλέον αστυνομικούς που προστέθηκαν στους ήδη υπηρετούντες 1.050 οι οποίοι διαχειρίζονται με επιτυχία τον αυξημένο αριθμό επισκεπτών, καθώς το προσωπικό του διαβατηριακού ελέγχου έχει περάσει από στοχευμένη ειδική εκπαίδευση», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι «ένας προορισμός για να είναι ελκυστικός οφείλει να είναι και είναι ασφαλής» και προσέθεσε ότι «από την αποτελεσματική δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας έχει παραχθεί ένα προστιθέμενο κεφάλαιο για τη χώρα. Πηγαίνεις στην Ελλάδα γιατί είναι ελκυστικός προορισμός και έχεις πάρα πολλά πράγματα να δεις, ταυτόχρονα όμως, πηγαίνεις στην Ελλάδα γιατί είσαι απολύτως ασφαλής και δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθείς. Είναι ένα τρίπτυχο. Τις δύο από τις τρεις πτυχές του τρίπτυχου τις ικανοποιεί Ελληνική Αστυνομία».

Επίσης, σε ανάρτηση στο Twitter ο κ. Θεοδωρικάκος, ανέφερε το εξής:

«Διπλασιάσαμε τις δυνάμεις της αστυνομίας σε όλες τις πύλες εισόδου και εξόδου, για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την ασφάλεια της χώρας. Είμαστε σε εγρήγορση, για την κορύφωση και την ομαλή ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου. Στηρίζουμε τον τουρισμό ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας και την ταχεία εξυπηρέτηση των επισκεπτών».