Στην Ολομέλεια της Βουλής έχει εισαχθεί και συζητείται από το πρωί το νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που παρέχει «Κίνητρα ανάπτυξης των επιχειρήσεων μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών», όπως είναι και ο τίτλος του. Ήδη έχει ψηφιστεί κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων καθώς έλαβε τη συγκατάθεση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν στη σημερινή συνεδρίαση. Κατά, έχουν ταχθεί ήδη ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Μέχρι στιγμής στο σχέδιο νόμου έχουν κατατεθεί δύο υπουργικές τροπολογίες και μία βουλευτική τροπολογία.

Η πρώτη υπουργική αφορά ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών για τους καταπιστευτικούς λογαριασμούς, την εκπαίδευση προσωπικού της ΓΔΔΕ και της ΓΔΕΣΠ, τον υπολογισμό φόρου επί της αξίας ανά εμπράγματο δικαίωμα επί ακινήτου, την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, για το Ταμείο Αρωγής και τον Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής και για το προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης βάσει του Προσωρινού Πλαισίου της ΕΕ για επιχειρήσεις με μεγάλες οικονομικές απώλειες σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Η δεύτερη υπουργική τροπολογία αφορά ρυθμίσεις για την επιτάχυνση επεξεργασίας αιτήσεων συνταξιοδότησης, ενώ όσον αφορά τη βουλευτική τροπολογία, αυτή έχει κατατεθεί από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με τον καθορισμό ανταλλάγματος παραχώρησης απλής χρήσης έκτασης αιγιαλού. Η ψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής, επί των άρθρων και επί του συνόλου αναμένεται εντός της ημέρας.