Ανακοινώσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, στις 19:00, για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να ισχύσει από την 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αύξηση θα είναι γενναία, ενώ προηγήθηκε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της διαβούλευσης που έχει γίνει σχετικά με το ύψος της αύξησης στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση αναμένεται να ξεπεράσει τα 710 ευρώ.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνάντηση στο Μαξίμου, τονίζοντας: Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος.

Στο θέμα του κατώτατου μισθού αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ σήμερα και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η ανάγκη μείωσης της ανεργίας, όπως θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και η πραγματικότητα στις επιχειρήσεις. Είναι κάτι που αποφασίζεται στο υπουργικό Συμβούλιο», τόνισε.