Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται να προταθεί για επικεφαλής του 23μελούς προεδρείου του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που ξεκινά αύριο στο Κλειστό του Νέου Φαλήρου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο προεδρείο θα μετέχουν επίσης ο νεότερος και ο γηραιότερος σύνεδρος, ενώ η μια θέση θα μείνει κενή εις μνήμην του αγωνιστή της Αριστεράς και επί χρόνια οικονομικού διευθυντή του κόμματος, Μίμη Δαρειώτη, που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο μήνες.

Στο προεδρείο θα μετέχουν και αρκετοί συνδικαλιστές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί αυτό τον καιρό να κάνει ακόμη μεγαλύτερα ανοίγματα στους χώρους δουλειάς, προκειμένου να αυξήσει την επιρροή και τα ποσοστά του.  

Θυμίζουμε ότι το συνέδριο θα ξεκινήσει αύριο στις 18:30 το απόγευμα με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της χώρας μας, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, αλλά και αδερφών αριστερών κομμάτων, όπως τον Ποδέμος της Ισπανίας, του Σιν Φέιν της Ιρλανδίας και της Αριστερής Συμμαχίας της Φινλανδίας.