Στην τωρινή κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση στην κατασκευή της Πατρών-Πύργου ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, απαντώντας σε σχόλιο του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών.

«Αιδώς Αργείοι. Σταματήσατε για τρία χρόνια ενεργά εργοτάξια της Πατρών- Πύργου. Φορτώσατε τον Έλληνα φορολογούμενο με 500 εκατ. ευρώ επιπλέον με απευθείας ανάθεση. Και τώρα ζητάτε και τα ρέστα;», δήλωσε ο κ. Παππάς.

«Σήμερα στήσατε φιέστα μέσα σε εργοτάξιο που δούλευε κανονικά επί δικής μας διακυβέρνησης. Αλλά εδώ δεν ζητάτε συγγνώμη για τα λεωφορεία που καίγονται κάθε μέρα, θα ζητούσατε για τρία χρόνια καθυστέρηση και μισό δισ. ευρώ φέσι;», σχολίασε ο ίδιος, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «η λέξη ντροπή είναι λίγη για να περιγράψει τα έργα (ποια έργα, αλήθεια;) και τις ημέρες σας».

Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, από την πλευρά του, σχολιάζοντας τη δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου, καταλόγισε θράσος και άγνοια στον Νίκο Παππά.

«Κατανοούμε τη δυσκολία στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατανοούμε και τα προσωπικά-πολιτικά αδιέξοδα του κ. Παππά. Αλλά σε όλα τα πράγματα υπάρχει κι ένα όριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ των κατατμήσεων… Ο ΣΥΡΙΖΑ του μηδενικού έργου στις οκτώ εργολαβίες… Ο ΣΥΡΙΖΑ των έκπτωτων διαγωνιζομένων… Ο ΣΥΡΙΖΑ του Καλογρίτσα… Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα βοσκοτόπια… Ο ΣΥΡΙΖΑ που ακύρωσε έργο που θα είχε ολοκληρωθεί σήμερα… Ο ΣΥΡΙΖΑ των 296 εκατομμυρίων κόστους, όταν με κυβέρνηση ΝΔ η συμβολή του Δημοσίου θα είναι 216 εκατομμύρια…» αναφέρει το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ρωτώντας «ο ΣΥΡΙΖΑ όλων των παραπάνω ως τι μιλάει;» και προσθέτει:

«Δεν χρειάζεται μόνο θράσος αλλά και άγνοια. Γι’ αυτό, για να μάθει πως ολοκληρώνονται τα έργα, μήπως ενδιαφέρεται ο κ. Παππάς να τον ξεναγήσουμε στα εργοτάξια που ήδη δουλεύουν;».

Κίνημα αλλαγής

Ευθύνες και σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «βλέπει» το ΚΙΝΑΛ

Ευθύνες καταλογίζει, σε ό,τι αφορά το ίδιο θέμα, τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και στη σημερινή, ο Χρήστος Γκόκας, υπεύθυνος του τομέα Υποδομών και Μεταφορών της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

Αναλυτικά, ο κ. Γκόκας υποστήριξε πως «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από τρία χρόνια στο τιμόνι της χώρας, πανηγυρίζουν για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος, ενός τόσο σημαντικού έργου και για την ευρύτερη περιοχή. Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της σημερινής της Νέας Δημοκρατίας, για ένα έργο που θα παραδοθεί, εφόσον εξελιχθούν όλα ομαλά, με δέκα χρόνια καθυστέρηση στους πολίτες, και ενώ δυστυχώς θρηνούμε συνέχεια απώλειες ανθρώπινων ζωών».

Ο ίδιος προσέθεσε: «Η σημαντική εξοικονόμηση πόρων που αναφέρθηκε, από την κυβέρνηση, σημαίνει απλά τη μεταφορά του κόστους στους πολίτες, με τα ακριβά διόδια που θα πληρώνουν, αφού το έργο δεν εκτελείται ως δημόσιο. Όσον αφορά στις δηλώσεις που έγιναν σήμερα, για το τμήμα Πύργος-Ολυμπία, δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του και κάθε άλλο παρά ξεκάθαρο είναι ότι θα συνεχισθεί ως αυτοκινητόδρομος».

«Δεν υπάρχει τέλος καμία αναφορά και προφανώς κανένας προγραμματισμός για το Τμήμα μέχρι την Τσακώνα, και τη διασύνδεση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της Πελοποννήσου, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί και προβλεπόταν», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Γκόκας.